Saçlarınıza da cildiniz kadar özen gösterin

Havalar ısınmaya başlayınca çoğu kadın dış görünümünde minik değişiklikler yapmak ister. Bunun yolu da genellikle saçlardan geçer. Saç tasarımcısı Metin Bahçecik’e değişimin detaylarını sorduk.

Haberin Devamı

Metin Bahçecik, “Ben değişmek istiyorum” diyen kadınlara öncelikle saçlarında küçük farklılıklar yapmalarını öneriyor: “Müşterimin, saçında değişiklik yapma konusunda bir adım öteye gitmeye hazır olduğunu hissedersem, onun tarzına göre bir doğal renklendirme biçimi öneririm. Bu renklendirmeler saçın bütününe değil, belirli bölgelerine bir hoşluk katmak, ışık ve hareket verebilmek için yapılmalıdır. Bu tip işlem görmüş saçların boyandığı belli belirsizdir ve kadın saçlarındaki değişiklikle ilgili ‘saçlarına ne yaptın, çok güzel olmuş’ gibi iltifatlar alır. Bu tip bir işlemin yılda iki kez yenilenmesi yeterlidir. Bu da saçını boyatmak istemeyen kadınların bile ‘balyaj’ yaptırmak istemesi için önemli bir sebeptir.”

Havuz ve deniz sonrası bakım

Yazın saçlara ekstra özen gösterilmeli. Özellikle klor ve bazı kimyasallar saçta renk bozulmalarına ve deformasyonlara yol açar. Bu yüzden yazın deniz öncesi, sonrası ve sırasında mutlaka koruyucu bakım ürünleri kullanın.
En sık yapılan hatalardan biri denizden çıktıktan sonra saçların taranmasıdır. Bu, saça gerçekten çok zarar veren bir alışkanlıktır. Öncesinde mutlaka bir krem kullanmalı, ondan sonra saç taranmalıdır. Cildi güneşten korumak için nasıl günde birkaç defa koruyucu krem kullanılıyorsa, saçlar için de benzer özellikte ürünler kullanılmalıdır.

Haberin Devamı

Genç görünmenizi sağlayan 8 ipucu

İstediğiniz anda olduğunuzdan genç görünmeniz mümkün mü? Çoğunuz bunun imkansız olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Aşağıdaki 8 ipucu, birkaç dakika içinde çok daha genç bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır.

1- Kaşlarınıza yeniden form verin
Makyaj artistleri, kaşlarınızı ideal formuna kavuşturduğunuz anda üç yaş daha genç görüneceğinizi söylüyor. Bunun için kaşlarınız ve göz kapaklarınız arasında kontrolsüzce uzamış tüyleri bir cımbız yardımıyla alın; bakışlarınızın anında aydınlık kazandığını göreceksiniz. Ardından soluk görünen kaşlarınızı kahve tonlarında bir kalemle belirginleştirin. Kaşlarınızın bu halinin yüzünüze genç bir görünüm kazandırdığını fark edeceksiniz.
2- İri dalgalar genç gösterir
Omuzlarınıza dökülen iri dalgalar sizi beş yaş geriye götürür.  Çünkü hafif volümlü iri dalgalar yüze optik olarak daha yumuşak bir görüntü verir. Saçlardaki volümü yüzün iki yanında değil başın üst kısmında oluşturursanız, saçlarınızın sönük görünmesini de engellersiniz.
3- Düzenli spor yapın
Düzenli yapılan spor, biyolojik yaşı düşürüyor. Hamburg Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre kromozomların uç dizeleri olarak bilinen ve onları kırılmalardan koruyan telomerlerin hayatı boyunca hiç sporla uğraşmamış kişilerde kısa, performans sporcularında ise uzun olduğu gözlenmiş. Telomerlerin ayrıca hücre yaşlanma döngüsünde önemli etkileri bulunuyor.
4- Kırışıklık dolgu kremleri
Kırışıklık doldurucu özellikteki kremlere, bizleri olduğumuzdan beş yaş daha genç gösterdikleri için teşekkür ediyoruz! İçeriklerindeki matlaştırıcı silisik asit, anında gerginleştiren mum bileşenleri ve ışığı yansıtan partikül içeren yağlar sayesinde bu kremler sürüldükleri andan itibaren etkisini gösteriyor.
5- Göz makyajını doğru yapın
Işıltılı bakışlar sizi yedi yaş geriye götürebilir. Bu etki için öncelikle gözlerinizi belirginleştirecek ince eye-liner çizgilerine ihtiyacınız var. Bu kirpikleri optik olarak daha yoğun gösterecektir. Ustaca yapılan maskara uygulaması da bu etkiyi iki katına çıkarır.
6- Pembe allık=eksi 5 yaş
Pembe tonlardaki allık, cildin daha genç görünmesine yardımcı olur. Fondötenin üzerine sürdüğünüz hafif pembe allık hem cildinize canlılık katacak hem de cilde taze bir görünüm kazandıracaktır.
7- Sıkı atkuyruğu
Atkuyruğunu mümkün olduğunca yukarıda kullanmak ve gergin bir şekilde yapmak, yüz kontürünü kaldırır ve cildin daha gergin görünmesini sağlar. Bu da size en az üç yıl kazandırır...
8- Yüz maskesi
Bırakın yüzünüz altı yaş daha genç görünsün ve ışıldasın. Düzenli olarak yapılan yüz maskeleri, kan dolaşımını artırıcı özellikleri sayesinde damarları harekete geçirir. Aynı zamanda gerilmiş olan yüz kontürleri de pürüzsüzleşir.

Haberin Devamı

Pudrala gitsin!

Makyajın son dokunuşu pudra, kozmetik dünyasının da vazgeçilmezi. Peki, pudralar ve yararlarıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istemez misiniz?

Pudra ciltteki fazla yağı alır, yüzün parlayan belirli bölgelerine matlık verir ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Makyaj artistleri, pudranızın cildinizi kurutmaması için, ürünü T bölgesi olarak adlandırılan alın, burun ve çene üçgenine fırça ya da süngerle uygulamanızı öneriyor. Peki, birçok pudra markasının ürün ambalajında yer alan “talk içermez” ibaresi ne anlama geliyor dersiniz? Pudranın ana maddesi talk, öğütülmüş kayadan oluşur. Elde edildiği tekniklere ve bölgeye göre kanserojen olduğu bilinen asbest benzeri elyaf içerebileceğinden, bu maddenin makyaj ürünlerinde kullanılması yasaktır. Yüz ve vücut pudralarında kullanılan içeriklerde bu maddeler bulunmaz.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN

Cildinizi garantiye alın

Sadece Tekin Acar Cosmetics’de bulabileceğiniz Collistar güneş ürünleri serisi, ciltleri güneşe karşı garanti altına almak için yaratıldı. Collistar, yarattığı bronzluk dışında cildi nemlendiriyor ve besliyor.

Bu koku hipnotize ediyor

Masum, kışkırtıcı ama bir o kadar da enerjik ve seksi kadının kokusu... Vanilyanın sıcaklığını, arzu çiçeğinin baştan çıkarıcılığını ve vetiverin seksapelini sunan Hypnose, 99 TL’lik özel fiyatıyla Tekin Acar Cosmetics mağazalarında sizleri bekliyor.

Özgür ruh

Bağımsızlığına düşkün, modern, yeniliklere açık ve özgür ruhlu erkeklerin parfümü Loewe 7 Natural’ın kokusu yenilendi. Tenlerde tazelik ve ferahlık yaratan Loewe 7 Natural, sıra dışı erkeklerin gözdesi olmaya aday. 50 ml’lik şişesi ve 182 TL’lik özel fiyatıyla satışta...

Haberin Devamı

Bakışlarınızla büyüleyin

Lancome’un, içinde Hypnose Drama Mascara, Khol göz kalemi ve Rouge Basique rujunun yer aldığı anında hacim artırıcı maskara seti, büyüleyici bakışlar vadediyor. Fiyatı 75 TL...

Yazarın Tüm Yazıları