Rölantide 3 puan

BU sezon örneklerine daha önce de rastladığımız türden “Uyutucu” bir ilk yarı performansı sergiledi Galatasaray.

Haberin Devamı

Bol pas yaptı, oyunu rakibin sahasına yığdı, ancak kapanan rakibin direncini kırmak için gereken büyülü, gard düşürücü hareketi yapamadı, yakaladığı nadir pozisyonlarda da golcü Burak Yılmaz’ın düşük performansına takıldı.
Real Madrid maçının fiziksel ve zihinsel mahmurluğunu güçlü bir şekilde hisseden liderin belki de tek avantajı, rakibinin de epeyce etkisiz olmasıydı.
Esnemeler eşliğinde tamamlandı ilk yarı. Maçın ikinci yarısında kadrosunda ve oyun planında değişiklik yapmadı sarı kırmızılılar.
Ancak daha kararlı ve galibiyete daha odaklı bir başlangıç yaptı. Rakibin dengesini bozduğu ilk anda da Drogba ve Sneijder ortak yapımı bir gol üretti.

Sneijder akışı değiştirdi

Sneijder’ın “Burak’ın bugün atacağı yok, canı sağolsun” dercesine yaptığı gol vuruşu da oyunun akışını etkilemedi. Galatasaray ataklarını “seyreltti”, oyunu mümkün mertebe soğuttu ve amiyane tabirle “0-1’in üstüne yattı.”
Maçın kalan kısmında Karadeniz ekibi beraberlik için kendini zorlasa da, skor üretecek kararlılığı ve baskıyı sergileyemedi. Özetle rölanti oynayarak çok önemli bir maç kazandı lider.
Zor bir durumda, zor bir dönemde kâğıt üzerinde de gayet zor duran deplasmandan elde edilen 3 puan –hele de böyle etkisiz bir oyunla- kendi içinde bir büyük ikramiyedir…

Yazarın Tüm Yazıları