PTT’yi rezil etmeyin

11.12.2012’de internet üzerinden bir müzik CD’si sipariş ettim. CD, 12.12.2012’de Yunanistan’ın Girit Adası’ndan yola çıktı.

Haberin Devamı

CD’nin gerek PTT çalışanları, gerekse karşı taraftan yapılan bildirimlere göre 15 gün içerisinde gelmiş olması gerekiyordu. Üzerinden şu an itibariyle 40 güne yakın, yani verilen sürenin iki katından fazla bir zaman geçti.
Daha önce söylenen sürenin geçmesi üzerine PTT’ye telefon açtım, illa ki barkod numarası istediler. Bu gönderi ile ilgili barkod numarası bende mevcut değil, gönderen taraf yollamadı, PTT de telefon numarama ulaştırmadı. Üstüne üstlük isim - soyisim ve gönderilen yer bile açıkça belliyken bu kadar ayrıntı istemek niye?
Daha sonra postamın akıbeti hakkında başvurdum; zahmet edip 11 gün sonra cevap verdiler. “Bir hafta içinde cevap vereceklerini” söylüyorlardı ve bunu takip etmem için internet üzerinden bir bağlantı adresi verdiler. Söz konusu bağlantıdan şikayetimin 11 farklı birime iletildiği söyleniyordu. Cevap gelmediği gibi, verdikleri bağlantı da çalışmaz duruma geldi.
Postamın kaybedildiğini ve bunun üzerinin örtülmeye çalışıldığını düşünüyorum. Üstünün örtülmesi bir yana, umurlarında bile olmadığına inanıyorum. Bugüne kadar birçok gönderdiğim posta kayboldu. En son örneği ise yılbaşında, Ankara’dan İzmit’teki arkadaşıma gönderdiğim kartpostal adresine ulaşmadı!
PTT sitesinde, “Ne kadar da güzel bir hizmet verdiklerinden” bahsedip duruyor. “Şikayetlerin yeniden oluşmaması için gerekli düzeltmeler yapıldığı” yazıyor. Ben oldum olası, PTT yolda bir şeyleri kaybeder. İadeli taahütlü göndermeniz bile buna çözüm değildir ve umursamazlar, çünkü postaları kaybolan insanlar bu işin üzerine gitmez. PTT eğer postaları görevi olduğu üzere sahiplerine ulaştıramıyorsa neden var? Ulaştıramadığı zaman biz ne yapmalıyız? PTT bunca kaybolan postanın hesabını nasıl verecek, kim onlardan hesap soracak?
PTT üstelik ücretsiz hizmet vermiyor, peki bu verdiğimiz bedelleri (ne kadar olursa olsun) hak ediyor mu?

Cihan YÖRÜKOĞLU

Haberin Devamı


Manşetlik haber

Cebeci semtinde bulunan Erzurum Mahallesi Soysal Sokakta, Ankara Valiliğinin ruhsatsız ve rent a car ruhsatıyla oto galericilik yapılan işletmeleri derhal kapatın genelgesinin üstünden bir yıl geçti.
Buna karşın hiç bir işletmenin kapanmadığını duyurmak istiyorum.
Nedendir acaba?
Bu konuyu sık sık gündeme getirmenizi istiyoruz.
Hatta manşet haber yapın ki, ses getirsin.

Asım DEMİR

Yazarın Tüm Yazıları