Nilüfer Pazvantoğlu
Nilüfer Pazvantoğlu
Nilüfer PazvantoğluYazarın Tüm Yazıları

Portakal kabuğu görüntüsünden kurtulun

- Yüksek yağ içeren yiyeceklerden kaçının. Genel yağ tüketimini azaltın, günlük kalori alımını sınırlayın.

Haberin Devamı

-  Daha çok su için. Bol su tüketmek toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
-  Doğal gıdalar ile beslenmeye çalışın. Fastfood yerine bol bol yeşil yapraklı sebze, meyve ve yağsız et tüketin.
-  Kahve, alkol ve sigarayı mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın. Kahve yerine besin değeri daha yüksek olan doğal meyve sularını tercih edin.
-  Sağlıklı bir vücuda sahip olmak, daha az selülit daha fazla kas görmek istiyorsanız, mutlaka egzersiz yapın.
-  Yağ ve selülitten kurtulmak için diyet ile egzersizi birleştirin. Egzersize yatkın değilseniz yavaş yavaş ilerleyin. Mesela koşudan önce yürüyüşü deneyin, günlük kısa yürüyüşlerle işe başlayın. Her gün minimum 30 dakika egzersizin kısa zamanda fark yaratacağını unutmayın.
-  Bacak, kalça ve alt bedeni çalıştırmak için aerobic ve bisiklet etkilidir. Haftalık egzersiz planına bunları da dahil edin.
-  Yoga ve masaj ile rahatlayın.

Haberin Devamı

Selülit savaşçısı kozmetik ürünler

-  Selülitten kurtulmak için klinik testlerden geçirilmiş ve özellikle selülit için tasarlanmış ürünlerinden destek alabilirsiniz. Sıkılaştırıcı ve selülit giderici kremler, portakal kabuğu görünümünün azalmasına yardımcı olur.
-  C vitamini ile vücudu toksinlerden kurtarın, her gün mutlaka taze meyve yiyin. Vitamin ve minerallerin selülit azaltıcı etkisinden faydalanın. Unutmayın ki vitamin ve mineraller aynı zamanda cildinizi ışıltılı ve kusursuz gösterecektir.

Bikini mevsimi yaklaşıyor; bu güzel haber. Peki ya istenmeyen portakal kabuğu görüntüsüne ne demeli? Bu sevimsiz görünümü önlemede doğru beslenmenin rolü büyük...

Allık sürmeyi biliyor musunuz

Makyajın en önemli detaylarından biri allık sürmek... Peki seçtiğiniz allık tonu ten renginize uygun mu? Allık tam olarak yüzün hangi bölgesine sürülmeli? ışte aklınıza takılan soruların cevapları...

-  Doğal görünüm verin: Her ne kadar çok çeşit tonlarda allık olsa da, siz ten renginize en uygun olanı seçin. Açık tenler için gül, buğday tenlere şeftali ve esmer tenlere kiremit rengi allıklar en uygun olanlardır.
-  Doğru formülü bulun: Krem allıklar diğer formüllere göre çok daha kolay yayılır ve çok daha doğal durur, tabii sadece kuru ciltlerde. Eğer yağlı bir cilt tipiniz varsa, bu tür ürünlerden uzak durmalısınız çünkü gün içinde etkisini çabuk yitirirler. Jel allıklar yağlı ciltler için daha idealdir ve onlar da kuru ciltlere uygulanmamalıdır çünkü yayılması güçtür ve doğallıktan uzak bir görüntüye sahip olunabilir. Toz allıkları ise karma ve yağlı ciltlere sahip kişiler tercih edebilir.
-  Uygun bölgeyi öğrenin: En doğal görüntü için allığı uygulamaya elmacık kemiğinizin başından başlayın ve göz altının hizasında devam edin. Sonra da kulağınıza doğru elinizle dağıtın.
-  Malzemelerinizi doğru seçin: Doğru allık uygulaması için doğru fırça seçmek şarttır. Bunun için fırçanızın allığı düzgün dağıtması ve yumuşak bir görünüm sağlaması yeterlidir. Büyük fırçalar çok kalın olabilir ve çok yoğun renkli bir görüntüye yol açabilir. Tavsiyemiz, keçi kılından yapılmış doğal fırçalar. Krem veya jel allıklar içinse en iyi malzemeniz parmaklarınız.
-  Önce pudra kul-lanın: Pudra kullanmanız pigmentlerin daha kalıcı olmasını sağlar. Eğer yüzünüze komple pudra uygulamak istemiyorsanız, sadece allık süreceğiniz bölgeye pudra uygulamanız bile yeterli olacaktır.
-  Pürüzleri kapatın: Eğer akneleriniz varsa, öncelikle kırmızılıkları opak bir fondöten ile kapatın. Eğer aknelerinizin rengi mora kaçıyorsa, yumuşak bronz tonlarındaki allıklar deneyin. Eğer akneleriniz kırmızı ise, kahverengiye kaçan gül tonlarında bir allık deneyebilirsiniz.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Yokmuş gibi görünen fondöten

Estee Lauder, sihirli fondöteni keşfetti; “fondötensiz” gibi görünen kusursuz ten makyajı artık gerçek oluyor. Tek yapmanız gereken şişeyi çalkalamak ve incecik yapılı orta kapatıcı ve SPF 10 koruma özellikli Invisible Fluid Make-up’ı tüm cildinize uygulamak. Fiyatı 107 TL...

Yaza hazırlanma zamanı

Herbalife, vücut şekillendirici Body Contouring Creme ve vücut temizleyici Body Buffing Scrub ile hem cildi canlandırıyor hem de selülitlerle vedalaşmayı vadediyor. Vücut şekillendirici ürün derin tabakalarına nüfuz ederek cildin pürüzsüzlük ve esneklik kazanmasını sağlıyor. Scrub ise mikrotanecikleri sayesinde ciltteki ölü hücrelerin giderilmesine ve cildin doğal arınma sürecini hızlandırmaya olanak sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları