Pitbull ihbar hattı kurulsun

Nasıl bir düzen nasıl bir mantık ve bunun altında ne tür bir amaç vardır asla anlayamıyorum...

"Yasak Elma" durumunu anlarım ama güzel duygular varsa altında. Hani yasakken güzeldir aşk veya gizlilik özeldir, anlamlıdır ya bunu da anlıyorum. Hani iki kişiye özel olan şeyler güzeldir ya onu da anlıyorum...

Kuralın fazlasına ben de karşıyım. Yapı gereği özellikle ’olmaz’ denen şeyleri ’oldurmaya’ ise bayılırım. Yakınlarım bilirler ki bana yapmamı istedikleri şeyleri sanki yapmamı istemiyorlar gibi oyuna getirip yaptırabilirler ancak. Bu nedir bilmiyorum, ’hayır’ karşısında savunma mekanizmam sonsuzdur.

Ancak...

Bunu anlayamıyorum!

İnsan hayatını yok sayacak değerlerin savunulmasına dayanamıyorum.

Neden mi şu an nefret kusuyorum?

Çünkü,

Şehirde Pitbull gibi vahşi bir yaratık besleyen insanların amacı ne olabilir anlamıyorum?

Bu hayvanların satılması, evde bulundurulup bakılması yasakken onları besleyenlere neden ceza verilmez?

Yer İstanbul, Baltalimanı...

Düşünsenize evden çıkıyorsunuz ve bir köpek baldırınızı koparıyor. Ağır şekilde yaralanıyorsunuz.

Düşünsenize çocuğunuzla dışarıdasınız size bir Pitbull saldırıyor.

Düşünsenize çocuğunuz parkta, biri Pitbull’unu gezdiriyor aynı anda ve o köpek parçalıyor çocuğunuzu.

Şu anda içim daralıyor. Kalbim sıkışıyor. Öykü Serter’in adını her duyduğumda nasıl bir travma yaşamış olduğunu anlamaya çalışıyorum. Anlayamıyorum?

Haberleri gördükçe ve şu yazıyı yazarken bile korkudan ellerimi titretirken bu olaydan, onun ne halde olduğunu düşünemiyorum.

Ve bu olaya neden olan kişi dahil tüm P itbull sahiplerinin cezalandırılmasını istiyorum. Devletin artık bu işe el atmasını istiyorum. Çünkü bir anne olarak çok korkuyorum.

Birileri bize bilgi versin, nereye ihbar edebiliriz, yardım istiyorum.

Ve Öykü Serter’i bu hale getiren köpeğin sahiplerinin fotoğraflarla deşifre edilmesini istiyorum.

Ayrıca acil olarak "Pitbull İhbar Hattı" kurulmasını istiyorum!

Hem köpekleri hem de ailelerini ihbar etmek istiyorum!

Maddi cezaların ise kesinlikle yeterli olmamasını, hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istiyorum.

Güney Afrika’da trafik kurallarına uymayan ve örneğin dönülmeyecek yerden dönenerek, park yasağı olan yerde durarak bile basit bir kuralı ihlal edenlerin direk akıl sağlıklarını kontrol için hastaneye götürüldüklerini belirterek, bu örnekten yola çıkarak bu kişilerin akıl hastanesine götürülmesini öneriyorum.

Doğanın üretmediği, genleriyle oynanarak laboratuvar ortamında bu hale getirilmiş yaratıkları "Köpek sahibiyim, hayvan severim" görüntüsünde satan, üremelerini sağlayan ve besleyen herkesin cezalandırılmasını istiyorum.

Pınar Anne sağlık diliyor Öykü’ye...

Sabır diliyor Öykü’nün annesine...

Çocuklar için alternatif sporlar

Çocuğunuzun eskrim dersleri almasını isterseniz Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü doğru adreslerden biri. 1941 yılında başlatılmış olan çalışmalar ile Türkiye’de çok iyi sporcular yetiştirilmiş. Sporcu olabilmek için en ideal yaş 7-18 arası. 8 yaşından sonra ise özel antrenmanlarla çalışma yapma fırsatı var; ama siz uygun yaş aralığında olan çocuklarınız için bu çalışmalara başvurabilirsiniz. Unutmayın; "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur".

Adres: Tarabya Bayırı Caddesi No:80 Tarabya-İstanbul (0212) 262 90 80

Coccolat Lezzet Okulu

Tatlı düşkünü çocukların anneleri; siz de çocuğunuzun hoşuna gidecek tatlılar yapmak ve en önemlisi öğreneceğiniz süsleme tekniklerini onunla beraber uygulamak istiyorsanız Coccolat Lezzet Okulu’na uğramalısınız. Öğrendiklerinizi uygulayarak, çocuğunuzla beraber vakit geçireceğiniz bir oyun yaratmış olacaksınız. Eminiz ki bu durumdan eşiniz de son derece mutlu olacak. Unutmayın kalbe giden yollar lezzetli ve şık sofralardan geçer.

Adres: COCCOLAT Kızıltoprak - Rüştiye sok. No: 10

Tel: (0216) 449 95 90-91-92

Bir Gençlik Masalı

Kimsesizler yurdunda yaşayan ve bir türlü bir aile edinemeyen Jerusha Abbott’ın şansı liseyi bitirdiği gün açılır. Kimliğini gizleyen zengin bir iyiliksever, bu akıllı kıza üniversite eğitimi alması için burs verir. Vasisini gece karanlığında, uzaktan gören Jerusha, onu uzun bacaklarından dolayı bir örümcek cinsi olan Uzun Bacaklı Dede’ye benzetir. Gizemli vasi, genç kızın her ay ona bir mektup yollamasını şart koşar. Kitap genç kızın kimliğini bilmediği, hatta yüzünü bile görmediği vasisine yazdığı tatlı ve candan mektuplarla sürüp gider. Ta ki genç kız... Hayır! Hayır! Sonunu kitaptan okuyun daha iyi...

Minik Örümcek Şarlot

Minik Örümcek Şarlot’ta dünyadaki en büyük gücün temelinde sağlam arkadaşlık bağları olduğunu öğrenen küçük bir domuz yavrusunun öyküsü anlatılır. Annesinin bir seferde doğurduğu yavrular arasında en çelimsiz ve ufak tefeği olan küçük domuz Wilbur, Fern adlı küçük bir kız tarafından kurtarıldıktan sonra çiftlik hayvanlarının en yeni üyesi olur. Wilbur henüz çok küçük ve deneyimsizdir. Bu da, çiftlikteki diğer hayvanların onunla dalga geçmesine, alay etmesine yol açar. Küçük Wilbur’daki arkadaşlık potansiyelini, sadece çiftlik evinin çatısında yaşayan örümcek Charlotte görebilmektedir. Wilbur ile Charlotte arasında gelişen arkadaşlık, çiftlikteki diğer hayvanların, küçük domuzun günlerinin sayılı olduğunun farkına varmasıyla kalıcı hale dönüşür. Artık Wilbur’un hayatının kurtuluşu mucizelere kalmış gibidir. Ancak Wilbur’un hayatını kurtarmaya kararlı olan Charlotte onu kurtarabilecek bir formül bulur. Çiftçiyi ikna etmek için domuzun barındığı ahırın kapısına Wilbur’un kurtarılmaya değer çok özel bir domuz olduğunu ağlarını kullanarak yazar.

Yönetmen: Gary Winick

Oyuncular: Dakota Fanning, Julia Roberts, Oprah Winfrey, Dominic Scott Kay, John Cleese Tiglon DVD

Doğa sizi çağırıyor

Aral Tatil Çiftliği’nde yaşanacak günlerde doğanın size bir çağrısı var... Aral Tatil Çiftliği sizleri gerçek bir çiftlik hayatını hissetmeniz için çağırıyor. Burada tavuktan keçiye, tavuskuşundan ördeğe kadar pek çok hayvanı bir arada bulabilirsiniz. Sabahları yumurtanızı kümesten kendi elinizle alabilir, çiftliğin her yanında bulunan çeşitli sebzeleri de dalından koparıp yiyebilirsiniz. Taş evlerin doğal serinliğinde ya da klimalı yeni odalarda gönlünüzce bir tatil geçirebilirsiniz. Çocuğunuzla beraber keyifli bir hafta sonu kaçamağı yapmak isterseniz listenize ekleyeceğiniz güzel mekanlardan biri Aral Tatil Çiftliği...

Adres: Çayır Yolu 2. Kilometre Aşıklar Çeşmesi Karşısı - BOZCAADA (Tenedos)

Tel: (0286) 697 83 57

Martı Myra’da çocuklar eğlenirken öğrenecek

Mini Myra’da çocuklar farklı kültürlerden gelen yaşıtlarıyla eğitimli uzman kadrolar eşliğinde bilgisayar eğitiminden el işi faaliyetlerine, açık havada yapılan spor aktivitelerinden yarışmalara, kızılderili ve pijamalı partiye kadar her aktivite ile gönüllerince eğlenecek!

Tekirova’nın en gözde tatil mekanlarından Martı Myra sadece yetişkinlerin değil, çocukların da favorileri arasında. Eğlendirirken öğreten bir çocuk aktivite-eğlence kompleksi olan Mini Myra’da çocuklar tatilleri boyunca hem kendi başlarına eğlenebilme yetisi kazanıyor hem de hayallerindeki oyun ortamını gerçeğe dönüştürüyor.

Adres: Martı Myra Tekirova Kemer

Tel: (0242) 821 50 00

Beslenme sorunu yaşayan çocuklarla baş etme yolları

Anne ve babaların sıklıkla yaşadığı sorunlardan biri de, yemek seçen çocuklarla ilgilidir. Çocuklar iki yaşından itibaren kendi öz bakım becerilerini karşılayabilecek kas gelişimini kazanırlar. Ancak çoğu anne ve baba çocuklarının çok yemek seçtiğinden ya da evde hiçbir şey yemediklerinden bahsederler.

Anne sütünden ek besinlere geçildiği dönemde besinler tek tek bebeğe tattırılmadıysa ve genelde ’bulamaç’ bir beslenme tarzı benimsendiyse çocuk tadını bilmediği besinleri reddeder. Evde bakıcı, anneanne ya da babaannenin büyüttüğü çocuklarda bu sorun daha çok yaşanır. Çocukların kendi kendine yemek yemelerine fırsat vermezler çünkü, bu şekilde hem ortalık hem de çocuğun üstü temiz kalır.

Israrcı olmayın

Çocuklar taklit ettikleri ebeveynlerinin olumsuz yemek alışkanlıklarını da benimserler. Ayrıca bu dönemde çocuklar kendini ispatlamaya çalışır ve tercihlerini ön plana almak ister. Zorlama ve ısrardan hoşlanmaz ve bu zorlamalara zıt davranış geliştirerek yemek yemeyi reddedebilirler. Çocuğun çevreye olan ilgisi yemek yemeyi ikinci plana atmasına neden olabilir, daha çok psikolojik nedenlerle çocuklar yemek seçer. Seçtiği besinle ilgili geçmişte yaşadığı olumsuz bir duygusu o besini daha sonraları reddetme nedeni olabilir.

Tutarlı davranın

Çocuğunuzun çevresindeki herkes aynı tutumla ona cevap vermelidir. Örneğin ıspanak yemediğinde baba kızar, abla "yemesen de olur" der, anne dayanamaz sevdiği bir besini yaparsa çocuk en kolay olanı ve işine geleni yapacaktır yani ıspanağı yemeyecek ve annesine sevdiği yemeği yaptıracaktır.

Çeşit yaratın

Özellikle sebzeleri değişik formlarda hazırlayın, bir sefer sulu yemek içinde sunduysanız, sonrasında böreğin içinde, sonrasında etin yanına garnitür olarak verebilirsiniz. Renklerine göre besinleri çizgi film kahramanlarına benzetebilirsiniz. Salatasının veya makarnasının üzerine besinlerle kaş, göz çizebilirsiniz. Süt tüketmiyorsa sütlü tatlılar yapabilirsiniz. Meyveleri meyve salatası yaparak servis edebilirsiniz.

Abur cuburlara dikkat

Yemekten önce meyve suyu, su, cips, çikolata gibi iştahını kapatacak besinleri ortadan kaldırın ve yemesine izin vermeyin. Karnı acıkan bir çocuk yemek yerine aperatif gıdaları tercih eder. Çocukların ellerine bebe bisküvisi verilmesi, iştahlarını kesmekten başka bir şeye yaramaz. Çünkü bebe bisküvisiyle sadece karbonhidrat almış olurlar ki; bu sefer de ihtiyaçları olan diğer besin öğelerini karşılamazlar.n Diyetisyen Aysen Arıcan
Yazarın Tüm Yazıları