Peynirli milföy böreği

Dondurulmuş milföy hamurlarını çözülmeleri için tezgahın üzerinde 5 dakika bekletin. Az yağlı beyaz peyniri derin bir kapta çatalla ezip püre haline getirin.

Haberin Devamı

Üzerine ince kıydığınız dereotunu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Kuru nane ve fesleğeni de ilave edip harmanlayın.
Milföy hamurlarının ortalarına peynirli harçtan ikişer tatlı kaşığı kadar koyup hamurları üçgen şeklinde kapattıktan sonra kenarlarını bastırın. Milföy böreklerini tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla, çırpılmış yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirin.
Börekleri hafifçe yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 30-35 dakika, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın.
Sıcak sıcak servise sunun.

Malzeme listesi

-8-10 adet kare milföy hamuru
-1 adet yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
-2 demet dereotu
-2 çay kaşığı kuru nane, fesleğen
-1 adet yumurtanın sarısı
-2-3 yemek kaşığı susam

Haberin Devamı

İpek Hanım’ın çiftliği

Dün Pınar Kaftancıoğlu’ndan ve çiftliğinden bahsetmiştim. Kızını daha sağlıklı bir ortamda büyütmek için İstanbul’dan kaçan Pınar Hanım yetiştirdiği ürünleri arkadaşlarıyla paylaşmakla başladığı işi büyütmüş ve artık çiftliğinin müdavimleri var. Hikâyesini bir de kendisinden dinleyin:
“1997... İstanbul hiç olmadığı kadar boğucu... İş hayatından yakayı kurtardığınızda karar vermek zor olmuyor. Bir kamyon çağır, eşyanı doldurt, arabaya atla... Önce Kuşadası’nda geçen birkaç yıl... Ardından Aydın-Nazilli’de bir doğal kaynak suyu fabrikasını işlettiğim yıllar...
Ve kızımın doğumu...
Stresten bunalıp fabrikayı devretmem ve 30’lu yaşlarımın sonunda emekliliğimi ilan etmem...
Nazilli’de aileden kalma birkaç bakımsız arazi, birkaç da zeytinliğim vardı. Fabrikayı işletirken birkaç tane de ben satın almıştım.
Ocaklı Köyü’nde, Gire-niz Çayı kıyısındaki beş dönümlük araziyi ıslah etmeye ve şu an yaşadığım çiftlik evini inşa ettirmeye karar verdim. Kızım artık ‘organik’ etiketli kavanozlara mahkûm değildi.
Havuçlar... Marullar... Fasulyeler... Her şey hayal ettiğim gibi olmuştu artık. Ama ortada tuhaf bir sorun vardı: Fazla abartmıştım!”
Evet Pınar Hanım kızını sağlıklı, doğal beslemek isterken “abarttım” dediği miktarı bizlerle paylaşıyor. Sipariş vermek isteyenler, www.ipekhanim.com’u ziyaret edebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları