Paul Walker ve Nelson Mandela

Kötü haber sabaha karşı geldi. “Fast&Furious” film serisinin ünlü aktörü Paul Walker bir trafik kazasında yaşamını yitirdi. “Fast&Furious”serisinin yedinci ve sonuncu filminin çekimleri sürüyordu.

Haberin Devamı

Los Angeles yakınlarında Valencia’daki otomobil sergisine Filipinlerdeki tayfun felaketine para toplamak için bir hayırsever olarak katılmıştı.Paul Walker ve Nelson Mandela

Zaten daha öncede Haiti depremine, yine Şili’ye yardım için gitmişti. Hep başkaları için yaşadığını söyler bu şekilde mutlu olduğunu da itiraf ederdi.

“Fast&Furious-5” için kendisi ile Roma’da röportaj yapmıştım. Donuk lacivert gözleri hep coşku ile gülüyordu. Hollywood’un en efendisiydi. Mormonlar tarikatına bağlıydı. Otomobil tutkusunu anlatırken adeta kendinden geçiyordu.

Hayatımın en rahat ve belki en keyifli söyleşisini yapmıştım Paul Walker ile. Hız, filmlerindeki gibi onun vazgeçilmeziydi. Belki arkadaşının yerine kendisi direksiyon başında olsaydı bu veda yazısına gerek kalmazdı. Partnerin Van Diesel’i zamansız öksüz bırakıp gittin. Güle güle donuk gözlü hayırsever efendi adam.

*

Haberin Devamı

95 yaşında yaşamını yitiren Güney Afrika’nın “Baba” sı Nelson Mandela’yı beyazperdede “İnvictus” (Yenilmez) filminde canlandıran Morgan Freeman, bana Roma’da efsane lider ile nasıl tanıştığını anlatmış ve ne denli onur duyduğunu belirterek “Madiba” nın kendisine “Beni, hep senin canlandırmanı istemiştim. Çünkü sana ve aktörlük yeteneğine güven duyuyorum. Bu isteğim yerine geldi” dediğini hatırlatmıştı.

Yönetmen Clint Eastwood’un Güney Afrika Ragbi milli takımının şampiyon olmasıyla ilgili “Invictus” filmi için konuşan Morgan Freeman “Kendisi benim de kahramanımdı. Çekimler başlamadan yanına gittiğimde, ‘Bir gün hayatımn filmi çekilecekse beni senin canlandırmanı arzu ediyordum. Çünkü sana güveniyorum ve bu isteğim yerine geldiği içinde memnunum’ dedi. Tabii onu canlandırmak için birçok videosunu izledim, konuşmalarını okudum, belgeleri taradım hatta gidip yattığı cezaevinde ki hücresini ziyaret ederek çok etkilenmiştim” eklemesi yapmıştı.

Aynı Morgan Freeman “Batman Begins” (Batman Başlıyor) filmi ile ilgili röportajında yine “Hayatımdaki tek arzum bir gün Mandela’yı canlandırmak olacaktır” itirafında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Paul Walker ve Nelson Mandela

Yazarın Tüm Yazıları