Parti değiştirme

BELEDİYE Başkanı gibi halk tarafından seçilmiş kişiler, halktan kendilerini , yapacağı işleri anlattıkları ve mensup olduğu partiyi temsil ettikleri için oy alırlar.

Seçimlerde birleşik oy pusulalarında Belediye Başkan adayının adı soyadı yoktur, sadece partinin ismi, amblemi olur buna mühürü basarız halk olarak, biz bu partinin adayını bu parti adına destekliyoruz diye oyumuzu ona veririz.
Seçilmiş Belediye Başkanları daha sonra kişisel olarak ben bu partiden ayrılıyorum bir başka partiye geçiyorum derse, en azından kendisine oy veren seçmenlerine ihanet etmiş sayılır. Etik olarak doğru olmayan, fakat maalesef yasal olarak mümkün olabilen bir davranıştır.
Daha iyi hizmet vermek için başka bir partiye geçiyorum gerekçesi de yeterli değildir, o an iktidar partisine sorulsa; ‘Bizim partiden olan veya olmayan belediye başkanları arasında bir ayrım yapmıyoruz önemli olan halka hizmettir’ diyeceklerdir.
Halkın oyu ve mensubu olduğu partinin desteği ile seçilen belediye başkanları için en onurlu ve anlamlı seçenek seçildikleri partiyi değiştirme değil, seçmeninden özür dileyerek, gerekçelerini anlatarak istifa olmalıdır, düşüncesindeyim.
Önder OSKAY-ANKARA
onderoskay@yahoo.com

Emek vasıflaştırıyor


GÜVENCELİ iş ve güvenli gelecek kaygısının diğer mesleklerde olduğu gibi, mühendislerde de yoğun olarak yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Son yıllarda özel sektörde istihdam edilen ücretli mühendis sayısı hızla artmıştır, artmaya devam etmektedir. Plansız ve altyapısız bir şekilde her ilde bir üniversite açılmasına bağlı olarak artan mezun sayısı ve sıklaşan krizler, meslektaşlarımızın emeğinin vasıfsızlaşmasına ve ucuz iş gücünün oluşmasına neden olmaktadır. Bu dönemde işsizlik, çalışma koşullarının niteliksizleşmesi, çalışma saatlerinin uzaması, düşük ücretler, iş güvencesinden yoksun mezarda emeklilik ve mesleğimizin itibarsızlaştırılması en önemli sorunlarımız olarak öne çıkmaktadır.
Meslektaşlarımıza ve mesleğimize dönük yaşanan bu olumsuzluklara karşı, İnşaat Mühendislerinin tek örgütlü gücü olan meslek odamız İMO Ankara Şube olarak bir eylemlilik süreci başlatıyoruz.
İnşaat Mühendisleri Ankara Şubesi olarak güvencesizliğe karşı harekete geçmemizle ilgili olarak bugün bir açıklama yapacağız.

İstatistik ihmal edilmez

BİZLER dünyada en iyi meslekler arasında bulunan, tüm bilim dallarına yol gösteren ancak Türkiye’de bir türlü hak ettiği yeri bulamayan İstatistik mezunlarıyız.... İsteğimiz ise sesimizin duyulabilmesi için yardım etmenizdir. Şöyle ki... Devlet Memurları Kanununun 90. maddesinin eki olan 40. madde yer alan Uzman İstihdamı ile ilgili olarak tanımlama yapılırken biz İstatistik mezunlarına yer verilmemiştir.
Amacımız bu tanımlama yapılırken biz İstatistik mezunlarına da hak ettiği yerin verilmesidir.
Vural GEDİKLİ
Yazarın Tüm Yazıları