Parayı veren düdüğü çalıyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Basın Koordinatörü Avni Kavlak ‘Bilboardları sabaha kadar yakmak israftır’ (5.5.2010) yazısına şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Ankara mücavir alan içerisinde bulunan billoartları Ströer-Kentvizyon şirketi işletmektedir. İlgili yazıda adı geçen (Ç.T.) rumuzlu okuyucunuzun belirttiği gibi, bu bilboartların aydınlatmasında kullanılan elektriğin bedeli vatandaş tarafından  değil, BEDAŞ ile abonelik anlaşması bulunan Ströer-Kentvizyon Şirketi tarafından ödenmektedir.
Nasıl ki bir vitrinin, bir binanın, bir konutun ya da işyerinin aydınlatmasında kullanılan elektrik sarfiyatının bedeli ilgili o kurum, kuruluş ya da vatandaş tarafından ödeniyorsa, billboartların aydınlatmasında kullanılan elektriğin bedeli de işletmeyi yapan şirket tarafından karşılanmaktadır.
Diğer yandan şirket yetkililerinin bize verdiği bilgiye göre elektrik sarfiyatının daha da düşürülmesi doğrultusunda billboartlarda ‘Led’ aydınlatma kullanılması amacıyla şirket yetkilileri BEDAŞ’a başvuruda bulunmuş.
Konuyu kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Parayı veren düdüğü çalıyor da, Türkiye çapında enerji tasarrufu için kampanyalar açan Enerji Bakanlığı’nın söyleyeceği hiç bir şey yok mudur?

Hangi ‘Vatan’

Haberin Devamı

SABAH bir markete uğradım ve Vatan gazetesi alayım dedim. Gazete standında aranırken bulamadım ve acaba bitti mi, diye bakınırken marketci yanıma geldi ve buyurun ne arıyorsunuz, dedi.
Vatan var mı dedim gayet saflikla.
Marketçi cevabi müthişti:
“Memlekette vatan mı kaldı beyefendi?”
Birlikte güldük, birlikte cevabı düşündük. İşte benim lkem iste benim halkım...
Zafer FALAY

Asfalt işinde beceriksizlikler

BİR okurumuz diyor ki:
Yaklaşık bir haftadır Ankara Yaşamkent’te Büyükşehir Belediyesine ait ekiplerin asfalt çalışması var. Çevrede Çayyolu 8. Cadde bağlantısı ve Konutkent bağlantı yollarında (bu yolların asfaltlarının komple yenileceği söyleniyor ama tarih belli değil) bir çok ulaşımı aksatan araçlara zarar veren çukurlar dururken herhangi bir sorun teşkil etmeyen yada çok çok az sorunlu yolları kazıyıp tekrar üstüne asfalt dökmektedirler.
Ne zaman tamir olacağı belli olmayan yollara geçici bile olsa neden asfalt dökülmediğini merak ediyorum. 10 gün önce bir arabanın rotu kırılmış bekliyordu bu yolda. Zaten şehrin bir çok yerinde çukur açıp çekip gitmek moda olmuş; kimsenin umurunda değil... En az 10-15 cm derinliğinde çukurlar açılıp gidiliyor, artık bu çukurların takiplerinin yapılması gerekiyor.  Ümitköy 4 ve 6. Caddelerde 20 cm derinliğindeki çukurlar aylarca açık kaldı. Halkımız maalesef bu konuda duyarsız... Büyükşehir Belediyesi’nden ricamız bu derin çukurlara acil olarak müdahale edebilecek bir ekip ve ihbar telefonu hazırlaması..

Yazarın Tüm Yazıları