Parayı veren düdüğü çalar

AMA nerede? Keşke başlıktaki gibi olsa kazın ayağı ve Turkish Airlines Euroleague’in İstanbul’da oynanacak Final Four’una en az bir takımımızı ‘para babası’ sıfatıyla sokabilsek...

Haberin Devamı

Şaka bir yana işin artık şakaya gelir yanı kalmadı. İstanbul’da bayrağımızı görmek istiyorsak PR ve lobi çalışmalarını artırmalıyız. Burnumuzdan kıl aldırmıyoruz ama sonra ağlamayalım. Geçen gün gazetemize ‘medya ortaklığı’ imzası için geldiğinde, ULEB Başkanı Jordi Bertomeu’yu bizim kulüp ilgililerinden çok daha heyecanlı gördüm. Yerlerinde olsam Barcelona’da kamp kurarım. Senden bahsedilirken orada olacaksın. Yıllarca komşu Yunananistan, Avrupa basketbolunun patronu nasıl oldu unutmayalım. Tepkiden önce etki koymalı.

Uzun ince yoldayız

Bir çıplak gerçeği kabul etmeliyiz; Allah kimseyi CSKA’nın eline düşürmesin... Medical Park Galatasaray’ın peş peşe iki maçı CSKA Moskova ile... Performansına doğru orantılı olarak CSKA’nın grup birinciliği garanti. Üzücü gerçek şu ki, diğer 15 takımı da havada, karada, suda yenebilecek güçteler. CSKA maçlarını kafaya takmadan, taraftarı ‘boğarız bunları İstanbul’da’ havasına sokup, nafile ezdirip yıldırmadan, 50 yıl önceki çifte galibiyet tarihini tekerrür ettirip, deplasmanda Olympiakos’u yenmenin hesabını yapmalı Cimbom... Sonra bir yarım asır daha üstüne yatıp keyfine bakarız.
Bu grupta Anadolu Efes de Olimpiakos’a aynı şekilde çifte hüsran yaşatıp aradan çıkartırsa, hangi Türk takımı mayısta ev sahibi olmak üzere dörtlü finale uzar, ona bakacağız. Orada da sanırım çapraz grup birincisi olacak Montepaschi Siena knock-out oynamak için bekliyor olacak. Yollar taş döşeli anlayacağınız...

Haberin Devamı

Komşu’nun fendini yenmeli

Peki ya Fener’in ışığı nereye kadar? Top 16’ya ‘görece ballı’ gruptan gelen Kanarya, Armani karşısında evinde kıldan sıyırdı. Peş peşe kendisi gibi tek galibiyetli Panathinaikos’la oynayacak. Hedef Pana’yı alta almak. Önce bu hafta evindeki maçı mutlak kazanması lazım. Unics Kazan Pana’yı Atina’da yenince işler iyice karıştı. Armani dışarıda kalırsa, diğerleri üçlü averaja dahi kalabilir. Kanarya’nın her maçını Ukic kurtaramayabilir. Eski günlerinin uzağında olsa bile son şampiyon Panathinaikos ters takım, aman dikkat. Spahija kemik 5’ini ve rotasyonlarının dengesini iyi kurmalı. O akşam sıcak olanı farketmekte ve oynatmakta zorlanıyor. Derenin ortasında at değiştiriyor. Pota altının Savaş’ı Oğuz’un. Bu gerçeği ve ittir kaktırın efendisi Mirsad’ın ‘dozunda katkısını’ kabul etmeli ki, Kanarya yoluna devam edebilisin.

Yazarın Tüm Yazıları