Öpülesi dudaklar

Gündüz ve gece kremlerini düzenli olarak kullanıyor, göz çevresine özel ilgi gösteriyorsunuz. Ancak büyük ihtimalle atladığınız önemli bir nokta var; dudaklar. En çok ihmal edilen bu bölge, yaşlılık izlerinin ilk görüldüğü yer oysa...

Bir gündüz kreminiz var, bir gece bakım kreminiz ve hatta gözleriniz için özel bir ürün kullanıyorsunuz. Ya dudaklarınız... Yaşlılık belirtilerinin ilk izlerinin görülmeye başlandığı dudakların da hassas bir bakıma gereksinimi olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Özellikle dudak çevresinin tıpkı göz kenarları gibi hassas bir cilde sahip olduğunu düşünecek olursak, onu yüzümüzün bakımından kesinlikle ayrı tutmamamız gerekiyor.

Dudakların alt ve üst bölgesinde cilt en az yağ dokusuna sahip... Dolayısıyla dudak ve ağız kısmındaki ‘O bölgesi" olarak adlandırılan bölgenin özellikle üst kısmı, ilk kırışıklıkları daha önce karşılıyor.

Yaşlılığın ilk izleri dudak çevresinde

Yeni güzellik uzmanı ürünler işte bu bölgeyi, içeriklerindeki modern aktif maddelerle bir film tabakası gibi kaplıyor ve dudak cildinde oluşabilecek ilk kırışıklıkları gerginleştiriyor. Vazgeçilmez anti-aging eksperlerinden biri de güneş korumalı dudak ürünleri. Çünkü özellikle dudak bölgesinin güneşin zararlı ışınlarından en fazla etkilenen yer olduğunu söylemek mümkün...

Dudak bakımında acil sonuç elde etmek için derin etkili dudak maskelerini denemelisiniz. Bu ürünler cildi anında gerginleştiriyor ve elastikiyetini artırıyor.

Editörün önerisi

Kozmetik ürünlerinin bir kısmı aynı anda hem göz hem de dudak çevresinde kullanılabiliyor. Bunun nedeni her iki bölgede de cilt tipinin birbirine çok benzer özellikler taşıyor olması...

Dudaklarınıza ürün sürmeden kesinlikle dışarı çıkmayın. Yeni teknolojiyle üretilen kozmetik ürünleri, dudaklarda sadece optik olarak etkili değil... İçeriklerindeki E vitamini, papatya, üzüm ekstreleri ve kakao mükemmel sonuçlar yaratıyor. Ayrıca portakal, çikolata ve nane de baştan çıkaran dudakların mimarları.

Kurumuş dudaklar için geliştirilen dudak peeling’leri ise hem yüzeydeki ölü tabakayı temizliyor hem de dudakları pürüzsüzleştiriyor. Eğer hayaliniz dolgun dudaklara sahip olmaksa, o zaman birçok markanın serisinde bulunan parlatıcıları bakım sonrasında kullanabilirsiniz.

ÜRÜN MARKET

Kusursuz kapatıcı

Vichy Dermablend, yüksek kapatıcılığa sahip fondöten ve sabitleyici pudranın mükemmel bir birleşimi... ABD’de dermatoloji uzmanları ve plastik cerrahlar tarafından önerilen bu ürün, en problemli cilt kusurlarının bile bütünüyle kapatılmasını sağlayacak kadar etkili. Dermablend'le anjioma, vitiligo, operasyon sonrası izler, belirgin mor halkalar, varisler gibi ciddi cilt problemlerini ve hatta dövmeleri bile kapamak mümkün oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları