Okurlarımdan okurlarıma tepkiler

Bugün köşemi okurlarıma bırakıyorum.

Okurlarım köşemde yayınlanan bazı çarpıcı mektuplara dayanamayıp tepki gösteriyor, yorum gönderiyorlarâ?¦ Bazen beni verdiğim cevap için kutluyor, bazen de neden bu kadar yumuşak davrandığım, bu insanlara gereken cevabı vermediğim için bir güzel azarlıyorlar.
E, ne yapayım?â?¦ Eğer ben herkesi kınayıp tersleseydim, her hata yapana hoşgörüsüz bir tavır sergileseydim, bunca yıldır bu köşe devam eder miydi? Arada bir dayanamayıp kızdığımı belli etsem de, sonuçta ben ayırım yapmadan herkesin derdini dinlemek, yardım etmek, yol göstermek için buradayım, değil mi? Hem zaten kim hata yapmadığını iddia edebilir ki bu dünyada?
İşte bugün herkes özgürce kendi düşüncelerini yazıyor. Bense hiç yorum yapmadan yayınlıyorumâ?¦


Uyuşturucu bağımlısına aşık kız
â??kocam beni dövüyorâ?? diye yazar
Merhaba Güzin abla... Bugün, uyuşturucu bağımlısı birine aşık ve o adamdan hamile olan genç hanımla ilgili yazınızı okudum. Aslında o genç kız kendi cevabını kendisi veriyor. Çok değil birkaç ay sonra size tekrar yazar zaten; â??Kocam beni dövüyor, uyuşturucu parası bulmak için beni çalıştırıyorâ? diye...
Siz köşenizde erkeklere sitem edersiniz hep, ama bakın böyle akılsız bir insana da müstahak değil mi o hayat? â??Silip atamamâ? diyor ama, hamileliği ailesini hiçe saydığının kanıtı zaten. İkincisi ise o adam zaten baba olmayı hak etmiyor, çünkü seçimini intihardan (uyuşturucu kullanmak da bir tür intihar değil midir) yana yapmış çoktan.
Şimdi hiçe saydığı ailesine muhtaç, çünkü tek başına çocuk büyütmek zor. Peki ama onların yüzüne nasıl bakacak? Hep söylediğim ve inandığım bir laf vardır: İnsan aklı en büyük güçtür, o gücü kullanmazsak, olacağı işte budur.
Bağımlılık olayını ilk öğrendiği an tası tarağı toplayıp gitse, bu dertleri olmazdı. Ben olsam bu çocuğu babasından uzak tutar ve kendim büyütürüm. Zaten o adam, çocuğuna iyi bir baba modeli olabilir mi?
RUMUZ: OZERBU


Eşi, onu bir Almanâ??la
aldattığını itiraf etmiş
Nasıl başlayacağımı bilemiyorum, ama resmen şoktayım... Bir kadın nasıl bu kadar kendini aşağılatabilir? Nasıl bu kadar küçülebilir?
İçimden eşine â??ağabey â?? diye seslenmek geldi, çünkü ben henüz 20 yaşındayım. O adama şunu söylemek isterdim: â??Ağabey, gerçekten Güzin Ablaâ??ya yazdıklarını okuyunca içim acıdı. Senin eşin nasıl bir insanmış? Bu ne cüret ki sana bütün bunları hiçbir şey yokmuş gibi anlatmış.â?
Sakın yanlış anlamayın, ben de bir genç kızım ve nişanlıyım. Burada, erkek kadına ne kadar yüz verirse, o kadın o kadar utanmaz bir tavır takınıyor. Ben kendi adıma çok utandım bu olaydan... Bir başka erkekle, hele de bir Almanâ??la bu şekilde bir ilişki kurmasını kabul etmek mümkün değilâ?¦ Yazıklar olsun!
O beye de helal olsun; sabrı için, kötü bir şey yapmayıp iradeli davrandığı içinâ?¦ Ona sabırlar diliyorum. Allah yardımcısı olsun. İnşallah onu hak edeni bulur; o kadın onu hak etmemiş çünkü...
Sadakati tanımayan insanlar (erkek ya da kadın) iyi bir eşi hak etmiyorlar. Çok sert yazdığım için de özür diliyorum.
RUMUZ: O ALMAN


Kocasının ihanetinden
yakınan hanım için
Bir erkek neden aldatır? Hemen söyleyeyim; aradığını evinde bulamayan erkek aldatır. Ben de eşimi 1000 kez aldattım. Çünkü cinsel isteklerime karşılık veremiyordu. Bu durumda ne yapabilirdim ki? Başka yerlerde otlamaya başladım ve halen de devam ediyorum.
Aldatılan hanımlar, lütfen kusuru önce kendilerinde arasınlar. Erkeğini tatmin edebiliyor mu, edemiyor mu? Bunu sorgulasınlar. Adam seks istediğinde â??Hastayım. Belim, başım, sırtım, omuzlarım ağrıyorâ? derse, adam da ne yapsın, aldatır tabii! İşte aynen benim yaptığım gibi...
RUMUZ: ASLAN GİBİ



İkinci kadınlar evli erkeklere
yanaşmasınlar ki kandırılmasınlar
Güzin abla, â??Sevdalı Günlerâ? rumuzlu okuyucunuzun yazdığı mektup ve sizin ona verdiğiniz cevap bana çok dokundu. O yüzden duygularımı size anlatma ihtiyacı duydum.
Okurunuz ve siz haklı olabilirsiniz. Ben de 2,5 senedir eşimden ayrı yaşıyorum ve iki çocuğum var. Bu ayrılık süresi içinde bir hanımla arkadaş oldum. Başta onun da evlenip ayrıldığını bilmiyordum. Beşinci buluşmamızda bana hayatını anlattı ve â??Benimle var mısın?â? dedi. Ben onu hiçbir zaman zorlamadım, durumumu anlattım. Geçmişinin beni ilgilendirmediğini, bundan sonraki yaşantısıyla ilgilendiğimi söyledim.
Başta amacım ona yardım etmek, onu hayata döndürmekti. Ama bu arada ona aşık oldum. Çok sevdim. Bir sene süren bir beraberlikten sonra ayrıldık. Hem de hiç hak etmediğim sözler işiterek... Yalancılıkla suçlanarak!
Aradan bir yıl geçmesine rağmen kendimi toparlayamadım. Onu gerçekten çok sevmiştim. Ben hâlâ eşimden ayrı yaşıyorum, onun ne yaptığını bile bilmiyorum. Daha da önemlisi, beni sevdiğini söyleyen, evliliğimle ilgilenmediğini söyleyen o kadın yok artık.
Kısacası ikinci kadınlar evli erkeklere yanaşmasınlar, onlara yaklaşmasınlar ki kandırılmasınlar. Ya da evli erkeklerle ilgileniyorlarsa, sabırlı olsunlar, beklemeyi bilsinlerâ?¦ Veya her şeyi olduğu gibi kabul etsinler.
Hiçbir beklentim yok taktiğiyle erkekleri kandırmasınlar!
Hayatta her şey kolay çözülmüyor. Gerçekten seviyorlarsa, sevdiklerinin arkasında ve ona destek olsunlar. Tabi ki karşısındaki evli erkeği iyi seçmek şartıyla...
RUMUZ: HAYAT
Yazarın Tüm Yazıları