Öksüz olduğumu öğrenirse

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Kartal’dan D. Z.

Güzin abla, ben 19 yaşında bir genç kızım. Annemi çok küçükken kaybetmişim. Babam da beni terk edip bir başkasıyla evlenmiş. Beni arayıp sormuyor bile. Beni anneannem büyütmüş. Zaman zaman da dayım benimle ilgileniyor. Onlara çok şey borçluyum. Ancak hem dayım hem de anneannem fazla eğitimleri olmayan, sade ve kendi hallerinde insanlar. Çalıştığım iş yerinde bir gençten hoşlanıyorum. O da benimle ilgileniyor. Ancak bir endişem var. Onun ailesi oldukça yüksek seviyeli insanlar. Benim öksüz olmam ve anneannem tarafından yetiştirilmiş olmam onun benden uzaklaşmasına neden olabilir mi?

***

Kızım, öksüz olmak günah mı? Anneni küçük yaşta kaybetmişsin. Baban hayırsız çıkmış. Bu senin şanssızlığın ama buna karşılık anneannen senin şansın. Ya o da olmasaydı? Başına kim bilir neler gelebilirdi? Bu da utanılacak bir şey değil. Yeter ki yüreğinde insanlık ve sevgi olsun. Anneannen böyle bir insan olmalı. Onlardan utanç duymamalısın. Tam tersine onlarla gurur duyup, bunu herkese gösterebilmelisin. Eğer bu genç seni seviyorsa, değer yargıları düzeyliyse sade bir hayatın olduğu için senden uzaklaşmayacak, aksine sana ve ailene saygı duyacaktır. Sen kendi görgün ve eğitiminle bu saygıya layık olabilmelisin.

Bitkilerle sağlık ve güzellik

Enginar çok yararlı

Karaciğer yetersizliği ya da iltihabına karşı enginarın çok yararlı olduğunu hemen hemen herkes bilir. Ancak enginar kabuklarını kaynatıp içine birkaç damla limon suyu katarak da çok yararlı bir karaciğer ve mide ilacı elde edebilirsiniz. Özellikle mide şişkinliklerinde enginar yaprağı suda çok az kaynatılır. Yemekten hemen sonra bir kahve fincanı kadar içilir.



Yazarın Tüm Yazıları