Ödüllü başkentte poşetle geziyoruz

BİZ Balgat Cevizlidere mahallesi Gökkuşağı caddesi 1252. sokak sakinleriyiz. Yaklaşık iki yıldır çalmadığımız kapı kalmamasına rağmen günümüzün en büyük sorunu çağdaş medeniyetlerin ve başkentlerin ise belki unuttuğu kaale bile almadığı bir sorun.

Bizim sokağımızın asfaltı yok. Belki ya bu kadar sıkıntı arasında bu nedir kardeşim diyebilirsiniz fakat 21. yüzyılda ödül üstüne ödül aldığı iddia edilen başkentimizin güzide semtlerinden birinde Balgat’ta toprak yolumuzda açılan devasa yarık ve oyuklar sebebiyle her iki günde bir yarıklara düşen araçlar çekici yardımı ile çekiliyor. Sokağımızı kullanamaz hale geldik. Başka sokaklardaki binaların önüne çektiğimiz araçlarımız yüzünden tartışıyoruz.
O dev yarıklar sebebiyle semtimizden utanır hale geldik. Bir de ‘ödüllü başkent’ pankartlarını görünce çıldırasımız geliyor.
Bir daire fiyatının 300-400 bin TL olduğu sokağımızda yağmurlu günde işe giderken sokak çıkışına kadar ayaklarımıza poşet geçiriyoruz. Adnan BİLGE

Tesadüfen yaşıyoruz


BUNDAN 15 gün kadar önce Eskişehir Yolu 7.km’de ODTÜ kavşağı TOGO (Anadolu Bulvarına bakan kısım) tarafındaki köprüden aşağıya bir otomobil uçmuş. Ben görmedim. Kazada aşağıya düşen araç sürücüsüne birşey olmamış. CEPA, KENTPARK gibi alışveriş mağazalarına aralıklarla gidiyorum. Kazanın olduğu yerden geçerken insanın içi ürperiyor. Bu köprü yayaların çok kullandığı, resmi kurumların, üniversite v.b. gibi eğitim kurumlarının oldukça yoğun olduğu bir bölgede. Korkulukların yerine sadece naylon uyarı şeritleri çekilmiş. Kaza yapan sürücünün hayatını kaybetmemesi ne kadar şans ise buradan bir yayanın düştüğünde sağ kalması ondan daha büyük şans olur.
Canlarımız umursamaz insanların ellerine emanet.
Sorumlular oranın yapılmadığını biliyordur. Bir de Ankara’lılar öğrensin istedim. N.G.

Süründürme ve bıktırma

ANKARA A City Yataş bayii olan FRZ Elektrik A.Ş olarak kayıtlı bir mağazadan Yataş baza ve yatak aldım. Mağaza benden ayakları yükselteme ücreti de alarak 670 TL’mi resmen gasp etti. Firma bana farklı bir baza gösterip aynı isimli ancak benim beğenmediğim bir ürünü gönderdi. Tam dört aydır Yataş’tan ulaşmadığım belki sorumlu kalmadı bir sonuç alamadım. Yataş bayilik verdiği firmanın yaptıkları hatanın firmayı ilgilendirdiğini belirtip, tam anlamıyla vatandaşı süründürme ve bıktırma politikası uyguluyor. Tüketici mahkemesine başvurdum ve kazandım sonucu iletmeme rağmen hala bir grlişme olmadı. Ben de en son icra mahkemesine gidiyorum.
Sabiha KALKAN

Can ve YARSAV


BİR gazetede yargı görüşü aktarılıyor. Aktarılıyor da... Birinci planda Osman Can ve derneği/vakfı, sonra da YARSAV...
Osman Can vakfı 3 aylık 30 kişi.. Yeni doğmuş AKP’li bir çocuk.
YARSAV, 300 aylık 3000 kişilik hukuktan, bilimden yana bir vakıf...
Olgunlaşmış bir büyük..
Yılmaz DAĞDEVİREN

KISA... KISA...


YURT Partisi’nin genel merkezinde bugün 13.30’daki ‘Cumartesi Söyleşileri’nde, Irak Türkmen Cephesi Dış İlişkiler sorumlusu Dr. Mustafa Ziya, ‘Irak seçimleri ve siyasal sonuçları’ üzerinde konuşacak.(iletisim@yurtpartisi.org.tr)...
Yazarın Tüm Yazıları