ODTÜ hep direnir

DP iktidarında BM’in ABD’li uzmanları, ülkemizde özel yasalı üniversite kurma girişimine başlamışlardır.

Haberin Devamı

Özerk üniversitelere karışamayan DP, ODTÜ ve Atatürk Üniversitesi’ni özel yasa ile kurarak, siyasi iktidara bağlı üniversite kurulmasına öncülük etmiştir.
ODTÜ, ABD’li uzmanlar ve DP Hükümeti tarafından farklı bir anlayışla kurulmuştur. Bugün ülkemizin en seçkin ve saygın üniversiteleri arasında yer alarak, bilimsel düzeyi yüksek, nitelikli mezunlar veren ODTÜ’nün kuruluşu sırasında DP Antalya Milletvekili Burhanettin Onat, ODTÜ’nün işlevini şöyle tanımlamıştır: “Komünizme karşı paratoner gibi kullanılacak olan bir kurum.”
1960 Devrimi sonrasında ilk kez bir Türk akademisyen Prof. Dr. Turhan Feyzioğlu, rektör olarak atanmıştır. ODTÜ, devrimin getirdiği özgürlük ortamına uyum sağlamış, ilericilik ve çağdaşlıkta büyük atılımlarda bulunmuştur. ABD’lilerin kurduğu ODTÜ’de, 6 Ocak 1969 tarihinde Vietnam’daki katliamların sorumlusu ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Komer’in (1922-2000) makam arabası yakılmıştır. YÖK öncesinde ve sonrasında iki farklı ODTÜ, herşeye karşın, bilimin ve özgür düşüncenin yuvası olarak, öğrencilere büyük katkılar sağlamıştır.
Bugün ODTÜ siyasi iktidarın hedefindedir.
Başbakana karşı yoğ4un protesto gösterileri yapılmıştır.
ODTÜ’den hoşlanmayan siyasi iktidar, daha da sertleşme politikası izlemeye başlamıştır.
Büyükşehir’in inatla ODTÜ’nün içinden yol geçirme gayretleri bütün hızıyla sürdürülmektedir.
ODTÜ’de kayıtların olduğu sırada, ODTÜ öğrencisi olmayan kişiler üniversiteye girerek “yurtlarda fuhuş yapıldığı, kız öğrencilerin merdiven altlarında düşük yaptığı” gibi yalanlarla açık bir karalama kampanyası yürütmüşlerdir. Bu kampanyayı yürütenlerin bazı tarikat ve cemaat yurtları adına çalışma yaptıkları anlaşılmıştır. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler, siyasi iktidar tarafından hedef gösterilmiş ve bazıları gözaltına alınmıştır.
İTİBARSIZLAŞTIRMA

Haberin Devamı

ODTÜ’yü yıpratmaya yönelik eylemler içinde yaşanan bu olaylar, siyasi iktidarın çabalarıyla ve yandaş medyanın yalanlarıyla sürdürülmektedir. Her türlü gerçekdışı eylem ve söylemi kullanan siyasi iktidar, ODTÜ’yü itibarsızlaştırarak, topluma karşı sorumluluğunu yapamaz duruma getirmek ve güçsüzleştirmek istemektedir. Ancak bu istekleri, tıpkı Taksim Gezi Parkı eylemlerinde olduğu gibi ters tepecektir.
ODTÜ’ye gerçekdışı söylemlerle saldırmaktadırlar. Her türlü yolsuzluğun ve ahlaksızlığın içine batmış olan tarikat ve cemaatlere karşı ODTÜ’lüler ve toplumumuz, her zaman gereken tepkiyi gösterecektir.
(Suay Karaman’ın yazısından özetlenmiştir.)

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ
“Belediye Başkanı Melih GÖkçek, ‘Benim rakibim Kılıçdaroğlu’ demiş...
Ankara’da senin tek rakibin benimim. Gel bildiklerimizi sen de ben de kamuoyunun önünde tartışalım. Bir belediye başkanı birleştirici, bütünleştirici olur. Halkıyla kavga etmez. Senin görevin CHP’lilerle halkla kavga etmek değil, halkı hizmet etmeektir.”
(Ayaş Belediye Bıaşkanı ve CHP Byükşehir aday adayı Ali Başkaraağaç)

Kandırıldım

Türk Telecom’dan gelen fatura ile ‘200 avantaj’ tarifesine geçirilmiş olduğumu anladım.
Turksell’den bu güne kadar bir cevap bile verilmedi.
Bu durum şöyle özetlenebilir: Bir tüketici-vatandaş-abone nasıl kandırılır.
Ben derdimi kime anlatayım?
Neler oluyor anlamıyorum.
Nezih ARRAN-YENİMAHALLE

Yazarın Tüm Yazıları