Obama: Boardwalk Empire ülkemizi yanlış tanıtıyor

AMERİKA Başkanı Barack Obama, Illinois eyaleti Demokrat Parti Kadınlar Kolu toplantısında yaptığı konuşmada, ‘Bu büyük ülkenin tarihiyle hepimiz övünmeliyiz’ dedi.

Haberin Devamı

Başkan Obama, HBO kanalında yayınlanmakta olan ‘Boardwalk Empire’ adlı diziyi eleştirerek, ‘İçki yasağı dönemi tarihimizin bir gerçeğidir ama bu dizide yansıtıldığı şekilde uygulanmamıştır. Bu dizi ülkemizi yanlış tanıtıyor, siyasetçiyi kötülüyor, bu büyük milleti ve ülkeyi yolsuzluk batağında gibi gösteriyor. Biz tarihimizi böyle görmüyoruz, gösterilmesine de izin vermeyeceğiz’ dedi.

Chicago’daki konuşması sık sık kadınların alkışlarıyla kesilen Başkan Obama, Illinoisli kadınlardan kapı kapı gezmelerini, mahallelerindeki ihtiyaçları belirleyip muhtaç durumda olanlara yardım etmek için örgütlenmelerini istedi.

Chicago’nun on yıl öncesiyle kıyaslanmayacak kadar geliştiğine ve medenileştiğine dikkat çeken Obama, ‘Ama bu şehri geçmişte sanki bir suç cennetiymiş, Kanada’dan ülkemize içki kaçakçılığının merkeziymiş gibi göstermeye çalışanlar var’ dedi. Obama şöyle devam etti:

‘Bir takım ufak tefek marjinal olaylar sanki yegane gerçekmiş gibi takdim ediliyor. Boardwalk Empire diye bir belgesel var, burada geçmişimiz, tarihimiz çarpıtılıyor. Bu ülkenin fedakar ve çalışkan insanları yerine elde tabanca tüfek eşkiyalık yapanlar anlatılıyor. Ahlak tefessüh etmiş, kimin eli kimin cebinde belli değil gibi gösteriliyor. Dindar insanlarımız, tutucu ve ülkenin gelişmesine engelmiş gibi gösteriliyor. Bu dizi ülkemizi de yurt dışında yanlış tanıtıyor. Amerika böyle bir ülke değildir. Biz tarihimizle gurur duyuyoruz.’

Boardwalk Empire’ı yayınlayan HBO’nun patronlarını, dizinin yazar ve yönetmenini daha önce de uyardığını söyleyen Obama, ‘Artık iş bizden çıktı, savcılarımızın, polisimizin bu işin peşine düşmesi lazım. Buradan bu çağrıyı da yapıyorum, tarihimizin çarpıtılmasına, ülkemizin ve güzel insanlarımızın kötü gösterilmesine izin veremeyiz’ diye konuştu.

Obama, 45 dakikalık konuşmasından sonra kürsüden ‘Öl de ölelim’, ‘Amerika seninle gurur duyuyor’, ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi örnek aldı CERN üyeliğinden ayrılıyor

ÜLKESİNİ ekonomik durgunluktan çıkarmaya uğraşan İngiltere Başbakanı David Cameron, bundan böyle bilimde Türkiye’yi örnek alacaklarını söyledi ve ilk iş olarak ülkesinin Avrupa Nükleer Araştırmalar Konseyi CERN’e tam üyelikten çıkıp ‘asosiye üyelik’le yetineceğini söyledi.

İngiltere parlamentosunda partisinin Meclis Grubuna hitaben bir konuşma yapan Cameron, ülkesinin küresel krizden ve ona bağlı ekonomik durgunluktan bu kadar çok etkilenmesinin başlıca nedeninin verimsizlik ve israf olduğunu açıkladı.

Cameron konuşmasında, ‘Daha ilk başına geldiğimiz ilk günlerde bilime çok fazla para ve kaynak ayrıldığını gördük, o yüzden işe üniversite harçlarını arttırarak başladık’ dedi.

Bilim harcamalarında tasarrufa çok önem verdiklerini, kalem kalem bütün harcamaları gözden geçirdiklerini söyleyen Başbakan, son olarak ülkesinin CERN’e tam üyelikten vaz geçerek yılda yaklaşık 50 milyon dolar daha tasarruf edeceklerini belirtti ve şöyle devam etti:

‘Biz bu dersi Türkiye’den aldık. Zamanında bilime en büyük katkıyı yapmış ülkelerden biriyiz ama kabul edelim ki artık bizden bir Newton çıkmıyor, belli ki çıkmayacak da... O zaman neden hala bu işe o kadar çok para harcıyoruz? Bakın Türkiye’ye... CERN diye bir kuruluş var, oraya tam üye olup yılda 90 milyon İsviçre frangı para ödeyeceklerine asosiye üye olmakla yetinecekler. Neden aynısını biz de yapmayalım? Yılda tasarruf edeceğimiz 50 milyon dolarla iki tane organize sanayi sitesi daha yaparız, istihdama daha büyük katkı olur.’

Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Cameron daha sonra İskoçya’dan gelen bir grubun Muhafazakar Partiye üyelik belgelerini imzaladı ve onlara kürsüde parti rozeti taktı.


 

Yazarın Tüm Yazıları