O Türkan yok mu o Türkan

2000 yılının Nisan ayının yedinci günü tanıdıklarının tavsiyesiyle evlendi Türkan. Evliliği yolunda giderken ilk çocuğu Nazlı’ya hamile kaldı. Kocasının başka bir kadınla evlilik dışı ilişki yaşadığını hamileliğinin altıncı ayında öğrendi. Dünyası başına yıkıldı. Oysa ne de çok sevmişti kocasını…

Haberin Devamı

Karşısına alıp konuşmak istedi ama hakaret, tehdit ve dayağa maruz kaldı. Karnındaki çocuğunu, ailesinin iki odalı gecekonduda yedi kişi yaşadığını düşündü. Ve çaresizce kocasının hakaret, tehdit ve dayağına sesini çıkarmadı, çıkaramadı.

ÇOCUK DOĞDU ÖZÜR DİLEDİ
 
Nazlı dünyaya geldiğinde kocası özür diledi, hayatında kimsenin olmayacağını söyledi. Aralarındaki buzlar eridi. Türkan inandı, güvendi kocasına… Kocası da elini eteğini çekmiş gibi göründü başka kadınlarla evlilik dışı ilişki yaşamaktan. Her şey yolunda gidiyordu. Türkan ikinci çocuğuna hamile kalmıştı. Özden’i kucağına almak için gün sayıyordu.

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ

Özden açtı gözlerini dünyaya. Henüz bir yaşına gelmemişti. Bu defa kocasının yakın bir komşusuyla ilişkisi olduğunu öğrendi. Huylu huyundan vazgeçmemişti. Eşyalarını bile toplamadan çocuklarını aldı, ailesine sığındı. Anlattı yaşadıklarını, ailesi önceleri üzülerek kabullendi kızı ve torunlarını. Ancak bir süre sonra en yakını gördüğü ailesi de gecekondularının kendilerine yetmediğini söyleyerek Türkan ve çocuklarına bakamayacaklarını söylediler.

Haberin Devamı

BU KEZ ÜZERİNE KUMA GETİRDİ

Kocası alıp götürdü evine. Aylar sonra da ‘kuma’ getirdi üstüne. Yılmadı, mücadele etti. Gönderdi ‘kuma’yı... Bu defa eve uyuşturucu madde getirdiğini gördü kocasının. Polise gidecekken kapı üzerine kilitlendi. “Böyle yaşamaktansa ölürüm daha iyi” dedi. Ve 3’üncü kattan kendini aşağı bıraktı. Ölmedi, yaşadı inadına…
 
ALTI AYLIK ÖNLEYİCİ TEDBİR

Kocasından şikayetçi oldu. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’daki koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasını istedi. Şikayeti inceleyen Aile Mahkemesi, “Şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmama, şiddet mağduruna, bulunduğu konuta, okula ve işyerine yaklaşmama, şiddet mağduru kadının yakınlarına ve çocuklarına yaklaşmama, şiddet mağduru kadının şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermeme, bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etme, korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması ya da bu maddelerin etkisinde iken korunan kişilere ve bunların bulundukları yerlere yaklaşmama” önleyici tedbirlerinin altı ay süreyle uygulanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

KAÇINILMAZ SON ‘BOŞANMA’

Evlilik birliği temelinden sarsılmıştı. Şiddetli geçimsizlik baş göstermişti. Boşanma davası açtı Türkan. Yerel Mahkeme haklı buldu Türkan’ı. Çocuklarının velayetini verdi. Nafaka da bağladı çocuklarına. Davalı kocasını da maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Davalı koca yerel mahkeme kararını temyiz etti. Yargıtay da yerel mahkeme kararı doğru, Türkan haklı dedi. Yerel Mahkeme kararının onanmasına karar verdi. Türkan’ın kocası özür diledi, tekrar birleşmek istedi. Ev, araba hediye etti. Kabul etmedi Türkan.
Sonu ne olur bilinmez ama O Türkan var ya o Türkan...

Yazarın Tüm Yazıları