O bir sanat fabrikatörü

YILLARDIR cıvata fabrikasıydı orası, Manavkuyu’da. İzmir Ticaret Odası’nın efsane başkanlarından Dündar Soyer’le anılırdı. İş dünyasının, “Dündar Amcası” vedalaştı bu dünyayla.

Haberin Devamı

Erken gençliğinde basketbol, voleybol oynayan, kentin fuarcılığına İZFAŞ Genel Müdürlüğü’yle katkıda bulunan oğlu Mehmet Refik Soyer sürdürdü fabrikadaki üretimi. Ama nasıl? (Çoğu İzmirli biliyordur mutlaka. Ben bilmeyenlere aktarayım dedim.)

***

Evet, burada bir fabrika var yine, Ama ürün cıvata değil. Kültür, sanat ve eğitim. 1 Nisan 2006’dan beri. (Bayraklı Manavkuyu’da yeni plazaların, kulelerin ortasında 10 bin metrekarelik bir alan. Ve burada kültür, sanat, eğitim üreten bir fabrikatör. Yorum yok.) 

***

Hadi biraz fabrikayı gezelim.... Dündar Soyer Toplantı Salonu (300 kişilik): Seminer, toplantı, gösteri, konser, kokteyl, özel yemekli toplantılar yapılabiliyor. Nurten Soyer Sergi Salonu: İzmir’in en büyük sergi salonlarından... Seminerler, gösterilere de açık. İki de küçük sergi salonu var.

***

Haberin Devamı

Fabrikada 6 plastik sanat atölyesi de var. Çalışma masaları ve fırınıyla bir seramik atölyesi. İki dans ve bale salonu.
Özellikle; yaratıcı çalışmalara uygun bir drama salonu. 160 kişilik tiyatro ve sinema salonu. “Taş Tiyatro” diye anılan, 450 kişilik, açıkhava tiyatrosu.

***

Yaz aylarında kullanıma açık, kurslar verilen, çevresinde toplantılar düzenlenen yüzme havuzu. Ses yalıtımı bulunan 3 müzik stüdyosu. Her türlü donanımı olan spor salonu. Futbol, voleybol, basketbol oynanabilecek açık alanlar. 

***

İzmir’in müzikli gece yaşamına katkıda bulunacak olan yeni tesis de yakında. Cazseverler sevecek bu yeri. Herkese hizmet veren “Durak Kafe.” Özel sahnesi bulunan toplantılar, kokteyller, konserlere açık bir çim alan. (Saklı Bahçe’de öğlen yemek yiyebilirsiniz.) Dışarıdan gelen gruplar için yatakhane, yemekhane, mutfak.

***

Fabrikatör’ün merhum kardeşinin adı verilen Selçuk Soyer Anaokulu. Etüd merkezi, bale okulu. İç mimarlık, dekorasyon meslek, resim, heykel, seramik kursları. Her yaş için İngilizce, dans, pilates, step, aerobik kursları. Sirtaki, halay, horon... Kültür gezileri.

***

Fabrika’nın genel müdürü de olan Mehmet Refik Soyer, “Kulaklara kültür, sanat, eğitim suyu kaçırmak” istiyor. Özellikle çocukların... Bu fabrikayı mutlaka görmelisiniz. En azından duygulanacaksınız. Soyer’e, “KOLAY GELSİN.”
(Meslektaşımız Barış Kudar ve tüm emek verenlere, çaba gösterenlere da tabii ki.)

 

 

Yazarın Tüm Yazıları