Nuri İyem iyi bir öğretmendi

BU yılın "Nuri İyem Resim Ödülü-2009"u Evren Sungur kazandı.

Evin İyem’in sunuşundan sonra birinciliği alana ödülünü vermek onurunu yaşattılar bana. Tören, Evin Sanat Galerisi’nde yapıldı. Evren Sungur’a iyi heykelci Rahmi Aksungur tarafından özel olarak hazırlanan heykel verildi.

Bilim ve sanat insanı Erhan Karaesmen, Nuri İyem Resim Ödülü - 2009 ödül töreninde yaptığı konuşmada, iyi ressam Nuri İyem’i anlatırken önemli bir saptamada bulundu: "Nuri İyem iyi bir öğretmendi."

Yarışmayı kazanan ve sergilenmeye değer yapıtların yer aldığı kataloğun başında Erhan Karaesmen’in, Nuri İyem’in Adına Yakışır Bir Büyük Eğitici Yönlendiricilik yazısında, bu sözün anlamı boyutlanıyor.

"Nuri Bey’in birçok özelliği pek çok sanat yazarı tarafından defalarca dile getirilmiştir. Ancak gençleri yönlendirici ve eğitici tarafı gözlerden bir miktar kaçmıştır."

Biz öğretmen deyince her zaman belli bir okulda, üniversitede öğretmenlik, öğretim üyeliği yapan kişileri anlarız.

Oysa birçok usta alanlarının doruğunda çalışmalar yaparken, gençlerin yapıtları konusunda düşüncelerini söylerler, kendi yeteneklerini, bilgilerini, deneyimlerini, genç sanatçılarla paylaşırlar.

Bu açıdan Nuri İyem, pek çok isme bilgisini sundu.

* * *

DÖRDÜNCÜSÜ gerçekleştirilen ödüle 269 ressam 393 eserle katıldı.

Seçici kurul üyeleri; Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Prof. Dr. Neş’e Erdok, Mehmet Ergüven, Prof. Dr. Ádem Genç, Prof. Dr. Zeynep İnankur, Ümit İyem, Prof. Dr. Erhan Karaesmen, Temur Köran, İrfan Önürmen, Prof. Dr. Mehmet Özer ve Feyyaz Yaman’dan oluşmuştu.

Sergilenmeye değer adlar da 25 kişiydi:

Hayri Ağan, Mustafa Albayrak, Yiğit Altıparmakoğulları, Ferahnaz Apdiç, Soner Çakmak, Nehir Çetin, Murat Tezcan Demirbaş, Fatih Dülger, Şafak Eyüboğlu, Kader Genç, Gökhan Gümülcine, Bülent Gürcihan, Fevziye Gürhani, Sinem Kaya, Begüm Mütevellioğlu, İsmail Özgür Soğancı, Nilüfer Topal, N.Kemal Topçu, Redi Sait Toprak, Elif Yapar, Sertap Yeğin, Peruze Yiğit, Ümit Yiğit, Aylin Zaptçıoğlu.

Ödül kazananlar, sergilenmeye değer görülenler bugün genç ressamların sanat düzeylerini yansıtması açısından önemli bir toplam sunuyorlar bize. Yıllar sonra bu resimlere baktıklarında, kendi sanat serüvenlerinin başlangıç noktasını görecekler. Biz de resim tarihi için bu çalışmalardan yararlanacağız. 23 Hazirana kadar bu yirmi beş ismin eserleri sergilenecek, ileride adlarını sürekli duyacağınız isimleri şimdiden görmeniz için görmeniz gereken bir sergi.

Evin Sanat Galerisi

Bebek Deresi Sokak No: 13 Bebek 34342 İstanbul

Tel: 0 212 265 81 58 Faks: 0 212 257 76 75

www.evin-art.com galeri@evin-art.com

Sergi Pazar hariç her gün 11.00-19.00 arası gezilebilir.
Yazarın Tüm Yazıları