N'olur, çok acil cevap ver, beni istemediğim biriyle evlendiriyorlar

Güzin Abla; size kaç kez yazdım ama hiç birine cevap vermediniz, ne olur cevap yazın artık.

Derdimin dermanını bulamıyorum, ne olur artık duy sesimi yardım et. Benim derdim sevdiğim genç. Biz üç senedir çıkıyoruz, birbirimizi çok seviyoruz. Bunu ailem duydu, babam benimle beş ay dargın kaldı, telefonlarımı elimden aldı. Bana çok ters davranıyor, sık sık dövüyor.

Beni sevdiğim gence vermiyor, ayrılmamızı istiyor. Zaten biz ayrıldık, sonra dayanamadık tekrar birleştik. Şimdi askerde, Şubat'ta geliyor.

Ailem o bizim akrabamız olmadığı için izin vermiyor evlenmemize. Dayanamıyorum artık, ailem "Onunla evlenirsen seni reddederiz" diyor. Bana hiç istemediğim bir evlilik yaptırmak istiyorlar. Oysa ben sevdiğim çocukla ailemin rızasıyla evlenmek istiyorum, böyle bir seçim yapmak istemiyorum.

Ne olur bana yardım et, ne yapacağım. Şimdi o, "Askerden döndüğümde, seni istemeye geleceğiz" diyor. Geldikleri zaman babam eminim beni iyice döver.

Çok çaresizim abla duy sesimi de yardım et. Hemen cevap yaz, çok acil, çünkü zorla beni istemediğim biriyle evlendirmek istiyorlar. Sabırsızlıkla cevabını bekliyorum. Köşene yaz ne olur, bana yol göster, derdimi kime anlatsam "Ben bilemem" diyor. Ne olur sen bana yol göster; belki de derdimin dermanı yok...

n RUMUZ: DERDİMİN DERMANI YOK


Sevgili kızım, bir kere baban bile olsa hiç kimsenin seni dövmeye hakkı yok. Savcılığa başvurup şikayetçi olabilirsin. İkincisi de artık bu devirde hálá ortaçağ zihniyetiyle evlatlarını istemedikleri erkeklere zorla vermeye kalkan ailelerin ne kadar büyük bir günah işlediklerini söylemeye gerek var mı?

Belki de sadece kendi istedikleri biriyle kızlarının evlenmesi onlara göre bir güç gösterisi... Ama canlarından, kanlarından bir evladın ömür boyu acı çekmesine bir anne ve babanın gönlü nasıl razı olur? Bunu hiçbir zaman anlayamamışımdır ben.

Bana göre bu bir zorbalıktır. Anne ve baba tarafından bile yapılsa, aynı şey...

Bu arada babana karşı kendini koruyabilmek için mücadele et kızım. Dayak yiyip oturma... Hiç değilse annen senden yana bir tavır almıyor mu bari? Sevmediğin biriyle evlenmeyi asla kabul etmemelisin.

Köpeklerimiz ve kedilerimiz neredeler, cevap bekliyoruz

Acil merhamet, sevgi, duyarlılık ve çaba aranıyor! Balıkesir ili, Edremit ilçesi, Altınoluk Beldesi'nde "Hayvanlarımız neredeler?" nidaları cılız kalmasın istiyoruz! Beldemizde dostlarımız katlediliyor. Bir yandan hayvansever veterinerler sokak hayvanlarının tüm sağlık sorunlarıyla ilgilenip, onları kısırlaştırıp, aşılıyorken ve belediye bu özverili platforma destek çıktığını iddia ederken; bir yandan da başkanın emriyle bu hayvanlar itlaf ediliyor.

Birçok sağlıklı köpek ve kedinin gezdiği Altınoluk sokakları şu an akıl almaz bir insafsızlığa teslim olmuş durumda! Köpeklerimiz, kedilerimiz, veterinerlerin ve hayvanseverlerin emekleri acımasızca çöpe atılıyor!

Lütfen ülkemizin dört bir yanında devam eden hayvan soykırımlarının son bulması için destek verin! Onlarla birlikte yaşamaktan mutlu olduğumuzu ifade edebilmek için daha fazla geç kalmayalım!

Köpeklerimiz ve kedilerimizle kurduğumuz bağın kutsallığını haykıralım! Lütfen onların yaşam hakları ve bizim onlarla yaşama hakkımız elimizden alınmasın! Bu hakkı elimizden alanlara karşı da sessiz dostlarımızın sesi olalım.

Sizleri bu konuda bize destek vermeye ve Altınoluk Belediyesi'nin bu çağdışı uygulamasını protesto etmeye çağırıyoruz. Sesimiz sesinizle yükselsin...

Lütfen tepkileriniz için aşağıdaki iletişim adreslerini kullanın.

Altınoluk Belediyesi Tel:0266 396 11 67 Fax:0266 396 15 54

http://www.altinoluk.bel.tr n RUMUZ: BOBİLER-KEDİLER


Telefonu ne zaman meşgul olsa aynı anda eski eşininki de meşgul

Merhaba abla... Bu mektubu sevgilimle tartıştıktan hemen sonra yazıyorum size. 5 senelik bir birlikteliğim var. Sevgilimle bazen çok iyi bazen de çok kötüyüz. Yine tartıştık ve benden ayrılmak istediğini söyledi. Birbirimize biraz süre verdik. Sonuçta uzun bir beraberlik yaşadık. Aramızdaki en büyük sorun güvensizlik. Eski eşi ile hálá görüşüyor. Telefonu ne zaman meşgul olsa, aynı anda eski eşininki de meşgul oluyor. Bana bazı konularda güven vermiyor.

Çok büyük bir psikolojik bunalım içindeyim. Ayrıldıktan en fazla 3 gün sonra kapıma gelip ayaklarıma kapanıyor. Gerçekten çok seviyorum onu. Ama hep ağlıyorum. Kadınlık gururuma yediremiyorum, kimseye "Eski eşiyle görüşüyor sevgilim" diyebilir miyim? Benim tek çarem sizsiniz. Lütfen bana fikir verin. Eski eşini değil de beni sevdiğinden nasıl emin olabilirim? Aklımda hep bu şüphe olacak.

RUMUZ: YAĞMUR GÖZLÜ


Kızım, evlenmiş ve ayrılmış bir adamla beraberliği kabullenmişsen, bu tür sorunları da göze almak zorundasın. Ancak genel bir şey söyleyeyim, hazır bu fırsat elime geçmişken, eşinden boşanmış bir adamın eski eşini kıskanmak çok yanlış. Adam onunla geçinememiş, araları bozulmuş, anlaşamamışlar ki, ayrılmışlar... Şimdi seni seviyor, seninle olmak istiyor. Arada bir, eski bir dost gibi, boşandığı karısıyla telefonda görüşmesi seni endişelendirmemeli.
Yazarın Tüm Yazıları