Nihat Doğan öğretmen Ali Ağaoğlu başkan

Tuhaf bir başlık oldu galiba... Bu başlığı anlamak için yazının tamamını okumanız gerekiyor

Yaz başı... Telefonun ucunda bir hanım, “Star TV’den arıyorum. Bir program yapmayı düşünüyoruz, yüz yüze görüşebilir miyiz” dedi.
İşte her şey böyle başladı... Hiç aklımda yokken kendimi Star TV’de haftanın beş günü canlı yayın yaparken buldum. Sakın benim için, televizyoncu oldu diye düşünmeyin; tamamen gazeteciyim, zaten ekranda da o kimliğimle bulunuyorum.
Ama hadi itiraf edeyim, eğlenceliymiş, hem de çok!
Devasa bir stüdyo... İçinde, ekranda görünen iki, görünmeyen onlarca kişi... Kameralar, kartonlara yazılan tüyolar, kulaklıktan verilen direktifler, son dakika haberleri ya da değişiklikleri, saç, makyaj, kostüm...
İzleyicilere sürekli ‘okuyucular’ diye hitap ettiğimin altını da çizersek...
Ohoo şenlik var burada...
Programın adı ‘Duymayan Kalmasın’, ortağım Yelda Kırçuval...
Geçen pazartesi düzenli yayın saati olan 16.45’te başladı.

FELSEFESİNİ KONUŞTURACAK

İlk program konuğu da ‘Survivor’dan döndükten sonra hiçbir TV programına çıkmayan, bir tek Hürriyet Cumartesi için Ayşe Arman’a röportaj veren Nihat Doğan oldu.
Meğer bütün TV programları peşindeymiş, hiçbirini kabul etmiyormuş. Ama öyle yazılıp çizildiği gibi 50 bin lira karşılığı çıkmadı bizim programa...
Yayında çok sıkıştırdık ama yeni projelerini ‘nazar’ korkusuyla açıklamak istemedi. Bir mobilya mağazasının reklam filmi için anlaştığını söyledi o kadar...
Oysa ki görüşmeleri süren büyük bir dizi projesinin de içinde...
Gani Müjde ve ekibi efsane ‘Hababam Sınıfı’nı yeniden yazıyor. Nihat Doğan’a da felsefik açıklamalarından dolayı, felsefe öğretmeni karakteri için teklif götürdüler.
Şu günlerde karşılıklı masaya oturuldu.
Anlaşma sağlanırsa Nihat Doğan yeni sezonda ekranlara ‘Hababam Sınıfı’nın felsefe öğretmeni olarak gelecek.

AĞAOĞLU BENİ ŞAŞIRTTI

Şu kısacık TV hayatımda beni en çok şaşırtan konuksa işadamı Ali Ağaoğlu oldu. Ben onu hep pahalı otomobilleri, genç sevgilileri ve kendi inşaat firmasının reklam filminde rol alacak kadar göz önünde olmayı seven biri olarak şekillendirmiştim kafamda. Dolayısıyla sorularım da hep bu magazinel yaşam tarzı üzerineydi. Yayın arasında öğrendim ki geçen nisanda, onursal başkanlığını Dilek Sabancı’nın yaptığı TÖSSED’in (Türkiye Özel Sporcular Derneği) başkanı olmuş. E bu haber otomobilleri, helikopteri, serveti, genç sevgilileri kadar ilgi çekmediği için olsa gerek, ben de atlamışım.
Ağaoğlu zihinsel engelli çocukların ve gençlerin spor yoluyla hayata kazandırılması için var gücüyle çalıştığını, onlarla müsabakalara katıldığını ve uluslararası organizasyonların ülkemizde düzenlenmesi için çalıştığını anlattı.
Geçen hafta yaptığım, otizmle ilgili haberi de okumuş. Onun üzerine sporun bu tür rahatsızlıklar üzerindeki olumlu etkilerini bildiğini ve çalışmalarını bu yönde sürdüreceklerini belirtti.
Kim bilir, kendisini ‘Yaşam mimarı’ olarak lanse eden Ağaoğlu belki de devletin yapamadığını yapar, eve kapalı kalmak zorunda olan otizmliler için de bir yaşam mimarlığına soyunur...
Yazarın Tüm Yazıları