Ne kadar hoyrat toplumuz

TEMA Vakfı, 2B mücadelesini 2008’den beri sürdürüyor. TEMA’nın Aralık 2010’dan beri sürdürdüğü bir başka kampanyası ise “Ülkemizdeki Tarım Arazilerine Birlikte Sahip Çıkıyoruz” başlığını taşıyor. İki kampanya ayrı ayrı yürütülüyor.

Haberin Devamı

Tarım alanları elimizden çıkıyor

TEMA bu konuda gönderdiği bilgi notunda şöyle diyor:

“Türkiye, toprak zengini bir ülke değil. Aksine topraklarının ancak üçte biri tarımsal amaçla kullanılabilir nitelik taşıyor. Bunun da % 15’i verimli diye nitelendirilebilir. Böyle bir ülkede sanayinin, yerleşmenin, turizmin, ulaşımın, enerjinin, kısacası tarım dışı sektörlerin konumlanacağı, % 85’lik bir arazi dururken, ne yazık ki amaç dışı tarım arazisi kullanımı büyük ölçüde verimli tarım arazilerinde gerçekleşiyor. Verimli tarım arazilerimiz, amaç dışı kullanımlar, zararlı madencilik çalışmaları ve doğayı tahrip eden HES’ler gibi pek çok tehlike altında. İşte tüm bunlara dikkat çekmek amacıyla Aralık 2010’da ‘Ülkemizdeki Tarım Arazilerine Birlikte Sahip Çıkıyoruz’ kampanyamızı başlattık. Son 8 aydır devam eden kampanyamız ile sadece internet üzerinden 253.000 imza toplandı. Ayrıca Türkiye çapındaki TEMA temsilcileri ve gönüllülerinin desteğiyle çeşitli noktalarda 100.000 imza toplantı ve toplanmaya devam ediyor. Köşenizde verdiğiniz http://www2.tema.org.tr/temaimza  linki doğru ve oraya imza atan kişiler, ‘Tarım Arazilerimize Sahip Çıkalım’ kampanyamıza destek vermiş olacaklar.”

KARACA’NIN ÜZÜNTÜSÜ

Bu vesile ile TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Anayasa Mahkemesi üyelerine bir yazı göndererek, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nu değiştiren 5751 sayılı kanun hakkında açılmış bulunan iptal davasının reddine karar verilmesini derin bir üzüntü ile karşılamış... Reddedilen kanunla (Cargill Yasası) ülkemizin esasen yetersiz olan tarım arazilerinin korunmasının çok daha zorlayacağını bildirmiş üyelere... Karaca, mektubu Yalova’nı bir köyünde oturan bir TC vatandaşı olarak yaptığını da ekliyor.

Haberin Devamı

2008’deki gibi Irak’a girmeliyiz

ÇUKURCA’daki PKK saldırısında 1’i binbaşı 8 askerimiz ve 1 korucumuz şehit, 15 askerimiz yaralandı. Yüreklerimize bir kez daha ateş düştü.

Hükümet şehitlerimize sahip çıkmalı, şehit cenazelerine katılmalıdır. TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmalı, özel birleşim düzenlemeli, terörle mücadele kararlarını, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazan yüce Meclis’in çatısının altında tüm siyasi partilerin ortak katılımı ile almalıdır. 2002 yılında gündeminde terör olmayan ülkemizin, bugün yine gündeminde terör olaylarının olması acı vericidir. Sağduyumuzu kaybetmeden terör olaylarının son bulması gerekmektedir.
Türk ulusumuzun bağrından çıkmış, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu, hareketin sonuçlandırılması ve bir terörist kalmayana kadar devam etmesi gerekmektedir.

İktidar, başta CHP ve MHP olmak üzere, terörle mücadele konusunda tam desteği aldığı genel başkanların beyanlarından görülmektedir. Bunun için de iktidarın
kararlı, tutarlı davranması, 2008 yılındaki gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimizi Irak’a sokup, 20 gün gibi kısa sürede çıkarmaması gerekmektedir.
Şadan ŞİMŞEK
21. Dönem Edirne Milletvekili

Haberin Devamı

Tavır değişikliği mi?

KANDİL’deki hava harekâtını İran hava havasını kullanarak yapıyormuşuz. Televizyonlarda dinledik. İran Dışişleri Bakanı’nın önceki gün Ankara’ya gelip hükümetle konuşmasından sonra hava harekâtının başlaması ilginç değil mi? Diğer hava koridorları bize açıkken, neden İran hava sahasını kullandık. Ortada bir müthiş bir diplomatik bir mesaj var; bu Amerika’ya karşı mıdır? Yoksa diplomatik bir tavır değişikliği midir?

Davutoğlu da Rodos’a gitmeli

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçenlerde Patrik Bartholomeos’un din adamı oluşunun 50., patrik seçilişinin 20. yılı dolayısıyla, Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis Gökçeada’yı ziyaret ederek törene katılıyor.

Gökçeada’da 250-300 Rum yaşıyor.

Peki, 1945’te kaybettiğimiz Rodos’a gidip oradaki Türkleri ziyaret eden bir Dışişleri Bakanımız var mı?

Onların gasp edilen gayrimenkulleri biliniyor mu? Orada 1000 kadar Türk olduğunun farkında mıyız?
Engin KOLAĞASIOĞLU ANKARA

Haberin Devamı

7 yıldızlı otelin otoparkı olmaz mı?

CHP’li Meclis üyesi Doğan Tekel, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanlığı’na soruyor: “Beşiktaş 15/20 pafta 3 ada 101 parselde bulunan (Levent) 7 yıldızlı otelin parsel bazında plan değişikliği, Büyükşehir Meclisi’nce 17.7.2009 tarih 997 No’lu meclis kararı ve 23.7.2009 tarihinde Meclis Başkanı’nca onanmıştır.
Onanan planda bodrum katı olarak görülen alanlarda İmar Kanunu’na aykırı olarak ticari üniteler yer almaktadır. Otopark ihtiyacı parsel bünyesinde karşılanmayarak plana aykırı bir uygulama yapılmaktadır. Bodrum katlarındaki ticari ünite sayısı kaç adettir? Ticari ünitelerin ruhsatları var mıdır? İmar Kanunu’na aykırı bu uygunsuzluğun giderilerek tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.”

Haberin Devamı

Erzen el koydu

‘ATAKÖY’ün ‘yeşili’ne jet hızıyla otel’ yazısı üzerine Ataköy 1. Kısım Derneği adına bir açıklama yapan Ayfel Kaynar “Umutlandık” dedi.
“Bugün Bakırköy Belediyesi’ne siyah çelenk koyduk. Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen bizi kabul etti. Ataköy’ün ortasındaki yeşil alana 72 katlı otel yapılması durumunu yeniden gözden geçireceklerini söyledi. İnşaat yapanları da tanımadığını söyledi” dedi.
Ataköylüler için bir umut ışığı olabilir mi?

DÜZELTME: Dünkü ‘Biliyor musunuz’da hakkında iddialara yer verdiğimiz Yaşar Demir Sultanbeyli değil
Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü’dür. Düzeltir, özür dileriz.

Yazarın Tüm Yazıları