Ne açlık grevi ya?

Hakikaten biz komik ötesi bir milletiz.

Haberin Devamı

Dün gece, haberleri seyrederken sinirlerim bozuldu. Hiç güleceğim yoktu, ama güldüm. Nasıl gülünmez ki buna? Komik. Bunun da cılkını çıkarmayı ha becerdik, ha beceriyoruz. Ya bir rahat durun kardeşim de bir olay bir işe yarayacak kadar yol alsın da saçmalıkların gölgesinde kalıp heba olmasın desem, bir işe yarar mı sizce?

 

Naaa-fiii-le!

 

Efendim, bir takım insanlarımız Baykal istifa etti diye, evinin önüne gidip çadır kurup açlık grevine başlamış.

 

Hakikaten tam tiyatro!

 

Pardon ama bu açlık grevi ne için? Yani hangi ulvi amaca hizmet eder? Özel hayata tecavüzü mü kınıyoruz, Baykal’a mı tapıyoruz, CHP battı da onu mu kurtarıyoruz?

Haberin Devamı

 

Anasının karnından ahlak polisi olarak doğan, kendi ahlakından başka herkesin ahlakından kendini sorumlu tutmayı marifet sanan insanların diyarına çomak mı sokuyoruz? Nedir? Ne için aç kalıyoruz? Anlayanlar anlamayanlara anlatabilir mi? Ne yapıyoruz?

 

Hem nasıl olsa artık bir başkası seni de belden aşağı vurana kadar belden aşağı vurmak mübah nasıl olsa. Açlık grevi yapma boşuna!

 

Bay-kal’a da “kal” gelmiş bu grev olayını duyunca! J

 

“Fe süphan Allah!” derdi Annanem, ben de dedim durdum dün bütün gece.

 

Ya bir bakar mısınız hele;

 

Bu ülkede mayına basan askerlerimiz sapır sapır gazi oluyor, şehit düşüyor. Her Allah’ ın günü çocuklar öksüz kalıyor, analar evlat acısı çekiyor. Bebeklere tecavüz ediliyor, boğularak öldürülüyorlar. Kadına yapılan taciz, şiddet almış başını yürümüş. Bunlar olurken ahlakımızın geldiği noktayı sorgulamak aklımıza bile gelmiyor, hepsini kılıfına uydurup sineye çekiyoruz bir güzel.

Haberin Devamı

 

Niye?

 

Çünkü bu zavallılar sade vatandaş, rol model teşkil etmiyorlar kimseye.

 

Onlar için kimsenin aklına birlik olup grev mrev yapmak protesto etmek gelmiyor da, Baykal istifa edince açlık grevi yapılıyor ya ne diyeyim ben bize?

...

Bana da “kal” gelmiş olabilir mi sizce?

 

Yonca

“k-alaycı”

Yazarın Tüm Yazıları