Mülteci kampı için referandum istiyoruz

ÜLKEMİZİN ve Ayaş’ın gerçeklerini bilen, Ayaş’ta yaşayan bir Belediye Başkanı olan Ali Başkaraağaç’ı yakından izleyenler yani biz Ayaşlılar insani yönü oldukça fazla olan Başkanın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz.

Ayaşımız tarihi, kültür, doğal zenginlikleri, termal kaynakları ve geçmişiyle İlçeler arasında özel bir yere sahip olup, geçmişten günümüze kadar büyük devlet adamları yetiştiren bir kültür merkezidir.
Ancak Abdullah Şevki adlı okuyucunuzun konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı anlaşılıyor.
Bütün insanlar hakları açısından eşittirler. İnsanların ırk, dil, din farkı gözetmeden yaşam haklarının olduğu, ülkesinden ayrılmak zorunda olan bu insanların da dünyanın neresinde olursa olsun temel hak ve hürriyetlere sahip olduğunun bilinci içerisindeyiz, tüm insanlar gibi... Ancak bu insanların da gittikleri yerin kültürel, sosyal ve tüm yaşamsal alanlarda uyum sağlamaları gerekmektedir. Biz Ayaş’ın böyle bir projeye hazır olmadığını, sosyal ve ekonomik anlamda Ayaş’ta dengelerin bozulacağını;
çağdaş, modern bir görünüme kavuşmak için çabalayan bir ilçede uyum sorunu yaşanacağı kanaatindeyiz.
Ayaş’ın üniversiteye ve daha bir çok yatırıma ihtiyacı var. Ayaşlılar ve Belediye Başkanımız mültecilere karşı değiliz; insanları ırk, dil, din farkı ile ayırarak ötekileştirmek hepimiz için onur kırıcıdır. Hepimizin korunması gereken hakları var. Bu nedenle bu projenin Ankara’nın orta noktasında tarihi bir kent olan Ayaş’a yapılmasına karşıyız. Sınır bölgelerinde bu projelerin yapılması gerekirken Ayaş halkının %99’unun onaylamadığı bu projeye karşı Başkanımız halkın iradesi doğrultusunda mücadele vermektedir. Bunun böyle bilinmesini isteriz.
Siz Avrupa’da bir kentte böyle bir şey yapılamayacağının bilinmesini isteriz.
Niye bir halk oylaması yapılmaz?
Melih Gökçek, Ayaş’a neden sahip çıkmalıdır.
Hüseyin DEMİREL-
Emekli Lise müdürü

KISA...KISA...


TÜRK-Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde ‘Cumhuriyetimizin 88. Yıl Kutlamaları’ çerçevesinde 27 Ekim 2011, Perşembe Günü Saat 19.30’da Nami Araz’ın ‘Kapadokya’-dan Japonya’ya’ konulu özgün suluboya resim sergisi açılışı Ankara Kulübü Derneği tarafından Seymenler Gösterisi gerçekleştirilecek. Giriş ücretsizdir.

DTCF’nin 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle, fakültenin Tarih Bölümü tarafından düzenlenen, Tarihte Ankara Uluslararası Sempozyumu kapsamında hazırlanan
‘Tarih Öncesi Dönemlerden Günümüze Ankara’ temalı fotoğraf sergisi 25-26 Ekim tarihlerinde gezilebilecek.

DİL Derne-ği’nin yeniden başlayan ‘Dil Ekin Söyleşileri’e ‘Dil Devrimi ve Yeni Osmanlıcılık’ söyleşisi ile başlıyor. Bu ayki konuk yazar Erendiz Atasü. 27.10.2011, Perşembe, 18.00. Yer; Dil Derneği, Konur Sokak, 34/4, (dildernegi.org.tr)
- ARÇELİK İncirli Servisi’nin, bir hafta önce arıza yapan TV’min onarım süresinde bizim mağdur olmamamız için evimize yedek TV bırakmaları çok güzel bir jestti. Tüm tüm servis idarecilerine ve elemanlarına teşekkür ederim.
Kenan ŞENTÜRK
Yazarın Tüm Yazıları