Mükemmel illüzyon

Kusursuz bir makyaj, yüzün güçlü yanlarını öne çıkarırken kusurlarını gizleyecektir. Usta makyözlerin kusursuz makyaj teknikleri bu yazıda sizleri bekliyor.

Kendinizi bir kez hiç makyajsız aynanın karşısında inceleyin. Yüzünüzde en çok neyi seviyorsunuz? Dudak kıvrımlarınızı mı, iri gözlerinizi mi yoksa pürüzsüz teninizi mi? İşte makyözler aynen böyle çalışıyorlar ve bu sırada yüzün güçlü yanlarının ışık ve gölgede nasıl görüneceğini hesaplıyorlar.

Tüm makyözler yüze form verirken tamamen kendi tekniklerini kullanıyorlar. "İyi bir makyajın sırrı nedir" sorusunun cevabı ise onlara göre yüzün en güzel yanlarını ortaya çıkarmak.

* GÖZLER

Gözlerinizin birbirine yakın olduğunu düşünüyorsanız, o zaman far sürmenin inceliklerini öğrenmenin tam sırası. Kaş çizgisinin ortasından içeriye doğru açık renkleri, dışarıya doğru ise koyu renkte farları tercih etmelisiniz. Makyözler, gözlerin burna yakın iç kısmına sürülen beyaz farın, gözlerin optik olarak birbirinden daha ayrı görünmesini sağladığını söylüyorlar.

Eğer göz altı morluklarını gizlemek istiyorsanız, mutlaka kapatıcı kullanmanızı öneriyorlar. Seçtiğiniz rengin cilt tonunuzdan daha açık olmasına dikkat edin.

* BURUN

Burnun üst kısmını daha ince göstermenin en bilinen yolu, ciltten bir ton açık kapatıcıyla dipten uca doğru ince bir çizgi çekmek... Bu hem uzunluğu vurguluyor hem de burnu kalkık gösteriyor. Eğer burnunuzun iki yanında belirgin kılcal damarlara sahipseniz, bej renkli bir kapatıcı bu bölgede sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Ama dikkat, kapatıcı kremi kullanırken hassas davranmalı ve yüzün tamamına uygulamaktan kaçınmalısınız. * DUDAKLAR

Rujun dudaklarınızda kalıcılığını artırmak istiyorsanız, öncesinde yapmanız gereken ilk iş, kırışıklıkları doldurucu bir ürünle dudak çevresindeki ince çizgileri belirsiz hale getirmek... Böylelikle gün içinde rujun çizgiler içine sızarak kötü bir görüntü oluşturmasını engellemiş olursunuz.

Üst dudağınız ince, alt dudağınız kalın ya da tam tersi... Dudağınızın inceliğini örtmenin en kolay yolu ten rengi bir dudak kalemiyle biraz daha kalınlaştırmak...

Dudaklarda daha fazla etki için; parlatıcılar ve kalemle kalınlaştırma dışında dudakları dolgun gösteren rujları da unutmamak lazım.

* CİLT

İnce kırışıklıkların gözle görülmesini engellemenin en kolay yolu köpük formundaki kremler... Çizgileri ve iri gözenekleri dolduran bu kremler özellikle fondöten uygulanmadan önce sorunlu bölgeye sürülüyor. Krem mi yoksa pudra allık mı diye soruyorsanız, o zaman size önerimiz krem ve pudrayı birbiriyle karıştırmamanız.

Makyaj artistleri aydınlatıcı, kompakt ya da transparan pudrayı makyajı sabitlemek amacıyla tercih ediyorlar. Böylelikle kalıcılığı sağlanırken makyajın görsel etkisi de artıyor.

* KONTÜR

Yüzünüz çok mu ince? Onu daha geniş göstermek için kapatıcıyı gözlerinizin altına enlemesine sürün. Far ve allığı da horizontal bir şekilde uygulayın. Ayrıca pastel tonlardaki bir allık yüzünüzü optik olarak daha dolgun, hatlarınızı da yumuşak gösterir.

Ama eğer yüzünüzün fazla yuvarlak olduğundan şikayetçiyseniz, uzunluk kazandıran sade ve belirgin çizgiler üzerinde durmalısınız. Alnınız fazla genişse şakaklardaki saç diplerini bir miktar allık ya da bronzlaştırıcı pudrayla gölgeleyebilirsiniz. Böylelikle yüzünüzün oval görünmesini sağlamış olursunuz.

Anı yaşamanın sırrı; Carpe Diem

Herkesin kendi vücuduyla ve dış dünyayla uyumu farklılıklar gösterir. Buna bir de gün içinde yaşadığımız stres eklendiğinde, vücudumuzun dengesi bozulur. Masaj ise rahatlamanın en kolay ve etkili yollarından biri...

Antalya-Lara’da açılan, adını ve mimari yapısını bir zamanlar göklere damgasını vuran "Concorde" uçağından alan Concorde Resort&Spa’da geçtiğimiz yıldan beri hizmet veren Carpe Diem Spa, herkesi hayatın armonisini yeniden yakalamaya davet ediyor. Dolaşımı harekete geçirici klasik masajdan aromaterapik masaja, derin doku masajından dört el masajına her türlü seçenek uzman eller eşliğinde uygulanıyor. Carpe Diem Spa’da size önereceğimiz en ilginç masaj "1001 Gece Ritüeli". Egzotik yağlar uyguladığı masajlar, hem bedeninize hem de ruhunuza hitap ediyor.

Starlarının mucize ürünü

İlk kez 1983 yılında dünyanın en güzel adalarından biri olan Karaib, St. Barthelemy’de Birgit ve Herve Brin tarafından geliştirilen St. Barth ürünleri, ada yerlilerinin yüzyıllardır tedavi edici özelliklerinden dolayı kullandığı tropik bitkilerden elde ediliyor. Karaibler’in geleneksel bilgilerini kaliteli modern teknolojiyle birleştiren St. Barth ürünlerinin bir özelliği de tamamen elde üretiliyor olması ve kesinlikle kimyasal bileşenler içermemesi... St. Barth ürünleri sadece dünyanın sayılı otellerinde ve spa’larında kullanılıyor.

ÜRÜN MARKET

Yoğun renk pigmentleri

The Body Shop’un yeni makyaj koleksiyonu "Sleek Chic", sonbahara stil sahibi, modern ve sofistike bir görünüm iddiasıyla giriyor. Koleksiyonda yer alan farlar, yenilenen görünümleriyle mat ve pırıltılı gözler yaratan farklı renkleriyle dikkat çekiyor. Krem farlar ise koleksiyona katılan lüks ürünler olarak ön planda... Işığı yansıtan, kırışmaya dayanıklı farlar, şimdi yoğun renk pigmentleri içerecek şekilde yeniden tasarlandı. Fiyatı 23.50 YTL...

Kahvenin etkisi ayaklarda

Avon’un ayak bakım sersi "Footworks"e eklediği "Mocha Supreme Kahve Özlü Seri" kafein ve kahve özlerinin arındırıcı özelliği ile ayakları yumuşatıyor ve ölü hücrelerden arındırıyor. Cildin dokusunu da yenileyen ürün, gözenekleri açıcı ve derinlemesine nem sağlayıcı özelliğiyle ayak tabanının yumuşak olmasını sağlıyor. Ürün 29 Eylül’e kadar 9,50 YTL...
Yazarın Tüm Yazıları