MS Köyü kurulması için adım atıldı

1988 yılında Prof. Dr. Egemen İdiman’ın öncülüğünde kurulan ülkemizin ilk Multiple Skleroz Derneği, iki yıl önce de MS rehabilitasyon merkezini hasta ve yakınlarının hizmetine sunmuştu.

Haberin Devamı

Derneğin önümüzdeki 5 yıldaki hedefinin MS Hastanesi ve MS Köyü olduğunu belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Nöroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Egemen İdiman, “Dünyadaki benzerlerinden örnek alınan bu proje Urla Kekliktepe mevkiinde derneğimize ait 13 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek” dedi. Multiple Skleroz’un (MS) çoğunlukla gençlerde görülen, beyin ve omurilikte mesajları taşıyan sinir hücrelerinin etrafındaki koruyucu klıfın (miyelin) hastalığı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İdiman, şunları söyledi:
Kişiden kişiye değişir
“MS, gençlerde trafik kazalarından sonra nörolojik hastalıklara bağlı özürlülüğün en sık nedenidir. Hastalığın seyri ve şiddeti kişiden kişiye değişir. Hastalık ataklar halinde arka arkaya ortaya çıkabilir ve daha sonra tam ya da kısmi iyileşme olabilir. Ülkemizde çok az tanınan bu hastalık, dernek aracılığıyla topluma anlatılmaktadır. Rehabilitasyon merkezimizde tamamen gönüllülük esasına dayalı çalışmalarla hastalara psikoterapi, fizyoterapi ve hidroterapi havuzu gibi hizmetler ücretsiz verilmekte, hastaların ve yakınlarının MS hakkında bilgilendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla seminerler düzenlenmektedir.”

MS Haftası bugün bitiyor

Haberin Devamı

Geçen hafta MS Haftası idi. Türkiye Multipli Skleroz Haftası etkinlikleri İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, İzmir Multiple Skleroz Derneği’nde bugün saat 13.00’de Avukat İbrahim Sökmen’in engelli hakları konulu konferansıyla sona erecek. MS Derneği’ne “www.izmirmsder.org” adresinden ulaşabilirsiniz.

Desteğe teşekkür

Alzheimer Derneği’nden plaket

İZMİR Alzheimer Derneği’nin hastalığın toplumda tanınması ve bakım sürecinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yaptığını söyleyen Başkan Dr. Aysel Gürsoy, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi’yi, alzheimer gönüllüleriyle ziyaret etti, verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi sundu.
Çalışmaları bilimsel, sosyal destek grubu üyelerinin gönüllülük ilkesiyle yaptıklarını belirten Dr. Gürsoy, “Zihin geliştirme ve sosyal destek projelerimizi 1.- 2. evre hasta ve bakım verenlerine dayanışma merkezimizde ayrıca evinden çıkamayan ileri evre hastalarımıza da ev ziyaretlerinde uygulamaktayız. Yerel yönetim ve kurumlarla bilimsel ve sosyal projelerde işbirliği yapmaktayız. Torunu olur musun? Hasta ve bakım verenleri destek grupları ile buluşturan, İzmir Alzheimer Evi’nin kendisine ait binanın oluşması için verilen destek ümütlermizi artırdı” dedi.

Saniyede 30 görüntü

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Radyoloji Bölümü çağdaş bir görünüme kavuşurken, saniyede 30 görüntü çeken cihazını hizmete soktu. Görüntüyü sinema filmi gibi oynatabilen bir makina aldıklarını belirten Başhekim Prof. Dr. Necil Kütükçüler ve servisin Başkanı Prof. Dr. Hüdaver Alper, “Kalp anjiyolarında kullanılan cihaz gibi hızlı. Biz makinanın mide filmi çeken tarzını aldık. Gastroenteronoloji tetkiklerinde sadece çocuklara anlık sekronlarını yakalamak için makina çok donanımlı. Mide filminin yanında kalın bağırsak, diyaframa her türlü kaçak deliği bu makina ile tespit edilebiliniyor. Yemek borusundaki darlığa kadar, herşeyi dijital olarak çekiyor. Yapılan tüm yatırımlar çocuklarımız için” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları