Modern tekniklerle estetik gülüşler

Günümüzde hepimizin isteği bembeyaz, sağlıklı görünen, güzel dişlere sahip olmak. Yeni tanıştığınız bir kişide dikkatinizi ilk çeken şey gülümsemesi değil mi?

Ağzınızı ellerinizle kapamadan özgürce gülümsemek için yeni teknikler ’mükemmel’i vaad ediyor.

Günümüzde estetik hepimiz için önemli bir yer tutuyor. Artık dişlerde veya dişetlerinde de küçük estetik müdahalelerle yüzde çarpıcı değişiklikler yapmak mümkün. Peki, sizin diş estetiğine ihtiyacınız var mı? İşte diş hekimi Betül Yurteri’nin sizin için hazırladığı, kendi kendinize sormanız gereken sorular ve yanıtları...

1. Dişlerinizin daha beyaz olmasını ister miydiniz?

Dişlerinizi sadece beyazlatarak bile gülüşünüzde inanamayacağınız şekilde değişiklikler yaptırabilirsiniz. Üstelik ortalama bir saatlik sürede ve 1-2 seansta bunu başarmak mümkün. Günümüzde diş hekimlerinin uyguladıkları beyazlatma yöntemleri, dişlere hiçbir şekilde zarar vermeden yapılıyor. Bu yöntemlerden biri de plazma lambası ya da LED lambasıyla yapılan ışıkla beyazlatma işlemi. Birçok klinikte uygulanan ve yan etkisi bulunmayan diş beyazlatma jellerinin bileşiminde dişlerdeki hassasiyeti azaltıcı potasyum nitrat ve mineyi güçlendiren kalsiyum-amorf kristalleri bulunuyor.

2. Aynaya baktığınızda dişetleriniz çok mu görünüyor?

Gülümsediğinizde dişetleriniz ne kadar az görünürse, o kadar estetiktir. Ayrıca dişetleriniz az görünüyor fakat dişeti boyu aynı değilse, dişetlerinin eşit boya getirilmesi gerekiyor. Böylelikle gözü rahatsız eden simetrik bozukluklar da ortadan kalkmış olur. Yapılan dişeti operasyonlarıyla öncelikle işte bu asimetriler ortadan kaldırılıyor.

3. Kendinizi aynada yaşlı mı görüyorsunuz?

Yıllar geçtikçe çene kemiğindeki erime ve dişlerin aşınmasıyla birlikte çene ucu ve burun ucu mesafesi yakınlaşıyor. Yüzün alt kısmındaki kaslarda ise gevşemeler ve kırışıklıklar belirginleşmeye başlıyor. Böyle durumda arka dişlere porselen dolgu denen onleyler ve ön dişlere laminate porselenlerle, dişlerde minimum aşınma yaparak bazen de bu tür uygulamalara gerek kalmadan uygulanan porselenler bulunuyor. Böylece hem estetik sağlanıyor, hem de dişlerin kısalmasıyla oluşan mesafe kaybı düzeltiliyor.

4. Dişlerinizin arasında açıklık ya da diziminde çarpıklıklar var mı?

Artık her yaşta yapılabilen ortodontik tedavilerle kusursuz diş dizimine sahip olabilirsiniz. Tel takmak istemeyenler için diş renginde yapılan kompozit dolgular ya da mükemmel görünüşte laminate kaplamalarla görüntü değiştiriliyor.

Kişiye özel gülüş tasarımı

Gülüşünüzü değiştirmek için öncelikle size özel gülüş tasarımı yapılıyor. Diş hekiminizin sizinle belirlediği son halinizin görüntüsü, bilgisayar ekranında ya da çekilen fotoğraflarınız üzerinde netleştirilebiliyor. Bunun için yaşınız, ten renginiz, göz renginiz, yüz ve dudak şekliniz gibi birçok kriter titizlikle değerlendiriliyor.

ÜRÜN MARKET

Lipozomlu el bakım kremi

Trind’in el bakım kremi, içerdiği duo-lipozom sayesinde cildin alt katmanlarına ulaşarak etkin bakım ve onarım sağlıyor. Ürün kuru, çatlak ya da yaşla birlikte esnekliğini kaybetmeye yüz tutmuş el derisinin alt katmanlarına ulaşıyor. İçeriğindeki A, C ve E vitaminleriyle el derisindeki hücreleri onarıyor ve yenilenme sürecini hızlandırıyor.

Yaratıcı saçlar

"Hayatınızı değiştirmeye saçınızdan başlayın" sloganıyla saçlarda değişim yaratmayı hedefleyen Rejoice, kadınların el emeklerini değerlendirerek aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla başlattığı projenin ilk aşamasını sonuçlandırdı. Eğitim ve iletişim misyonunu sanatçı Derya Baykal’ın üstlendiği proje kapsamında düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü.
Yazarın Tüm Yazıları