Modern bir Romeo ve Juliet öyküsü

19 yaşındayım ve uzun süredir bir gençle flört ediyorum. Ama sevdiğim genç, geçmişte aileler arasında yaşananlar nedeniyle bu ilişkinin yürümeyeceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 19 yaşında Avrupa’da yaşayan bir genç kızım.
Pek arkadaş çevrem yok, bunun nedeni sadece kendimi kimseye yakın hissetmemem. Yaklaşık bir sene önce uzun zamandır internet üzerinden görüştüğüm bir erkek arkadaşımla yakınlaşıp flört etmeye başladık.
Fakat bir sene geçmesine rağmen halen birbirimizi göremedik, sadece web cam üzerinden görüşüyoruz, hoş o beni görebiliyor ama benim onu görmemi istemiyor.
Ailesini tanıdığımdan nasıl biri olduğunu biliyor ve bu nedenle bana karşı hiçbir kötü düşüncesi olamayacağı için ona çok güveniyorum.
Sizden fikir beyan etmenizi istediğim konu; sevdiğim gencin ailesinin beni her ne koşul olursa olsun kabul etmeyeceklerini söylemesi ve bir gün, beni her şeyden çok sevmesine rağmen bırakmak zorunda kalacağını açıklaması. Ailesinin bana karşı bir kastı da yok aslında, geçmişte yaşanan aileler arası bazı trajedi benzeri hadiselerden dolayı, benim ailemle asla bir bütün olamayacaklarını söylüyorlar.
Sizce ben bunun bilincinde olduğum halde sevdiğimle birlikteliğimi devam ettirmeli miyim, yoksa ayrılmalı mıyım?

Haberin Devamı

Rumuz: Gamzeli kız

Bu anlattıkların bana Romeo-Juliet’in öyküsünü anımsattı. Bu nedenle mektubuna bu başlığı attım. Bir dönemlerde, aileler arasında yaşanan kötü bir olay nedeniyle, şimdi sevdiğin gencin ailesi seni kabul etmiyor. Bundan hiç söz etmiyorsun ama, büyük bir ihtimalle senin ailen de aynı tepkiyi gösterecek.
Uzun yıllar önce yaşanan bir hadisenin, şimdi sizin gibi birbirini seven iki genci ayırmasına izin vermemelisiniz. Asırlar önce yaşanan bir öykünün, şu modern dünyada tekrarlanması akıl alacak gibi değil, doğrusu. Ama buna başkaldırmalısınız.
Siz gençler yıkacaksınız artık bu yanlış tutumları, yanlış düşünceleri.
Cesaretli olmalı, sevginize güvenmelisiniz. Yoksa bu sorunlar böyle devam edip gidecektir.
Yazık değil mi sevginize?

Doğum günün kutlu olsun bir tanem

Merhaba ablacığım bugün eşimin doğum günü, sizin aracılığınızla onu kutlamak istiyorum. Her günümüz her senemiz bir ömür boyu sağlık ve mutluluk içinde geçer inşallah.
Doğum günün kutlu olsun bir tanem. İyi ki doğmuşsun ki, bana aşkların en güzelini yaşatıyorsun. İyi ki doğmuşsun ki, her şeyin en güzelini yaşamamı sağladın. İyi ki doğmuşsun ki, benim eşim olmuşsun! Seni seviyorum.

Çetin-Işıl

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bu tür mesajlara pek fazla yer vermek istemiyorum, üstelik sen mesajın 10 Ağustos’ta yayınlanmasını istemişsin, tarihi de geçmiş.
Ama böyle bir sevgi karşısında dayanamadım, ben de sana bu mutluluğu tattıran eşinin doğum gününü kutluyor, uzun yıllar aynı sevgiyi sürdürebilmenizi diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları