Modayı havalimanında takip etmek

Giysi, aksesuvar, ayakkabı, çanta, saç kesimi, seç rengi aklınıza ne gelirse... Sezonda neyin moda neyin demode olduğunu takip etmek istiyorsanız, İstanbul Atatürk Havalimanı’na gideceksiniz.

Evet evet, özellikle oraya. Çünkü oradaki kalabalık Türkiye’nin başka hiç bir havalimanındakine benzemiyor. Türkler’in de dünyada bir eşi yok zaten...
Gittiğinizde sadece Türkleri takip edeceksiniz. Yabancılara, özellikle de Avrupalılara bakarsanız yanılırsınız.
Çünkü ancak bizimkiler daracık bir koltukta, fazlaca kıpırdamadan saatler sürecek bir yolculuğa ağır kürk mantolar, anormal yüksek topuklu daracık stilettolar, daracık jean pantolonlar, içine cüzdan bile sığmayan clutch çantalarla, sabahın köründe komple makyajla çıkabilir.
Oysa bizim dışımızda kalanlar, alanda pişme uçakta donma ihtimaline karşı kat kat giyinir. Seyahat sırasında lazım olacaklar ve okunacaklar için orta boy bir kabin çantası yapar, ayağına da rahat bir şeyler giyer.
Yanda zaten sezonun en moda 5 şeyini sıraladım. Bunları kataloglara bakarak mı çıkardım sanıyorsunuz? Çok yanılıyorsunuz. Haftasonu iş için yurtdışına çıktım, uçak rötar yaptı, benim gözlem süresi uzadı.
Örneğin artık herkesin bıktığını sandığım Ugh ve benzeri Yeti botlarının hala popüler olduğunu böylece fark ettim. Sonra kırmızı da çok moda. Ayakkabı, çanta, elbise; ne olursa. Pilotların giydiklerini andıran ceketlerden de almak lazım.
Ah keşke hepsini not alsaydım...

Bu kış sahip olmanız gereken 5 şey

Bu -meli -malı ile kurulan cümlelerden pek hoşlanmam aslında ve kimseye de derhal koşun bunları alın demiyorum. Ama kabul edelim, koca kışı kimse tek bir çöp almadan geçirecek değil. Eh, hepi topu 5 parça alacaksanız işte benim listem:
1. Deve tüyü herhangi bir şey. Bu bir palto, ceket ya da pantolon olabilir.
2. Şık bir eldiven-şapka takımı. Deri veya kaşe malzeme şiddetle tavsiye edilir.
3. Panço veya kocaman bir pelerin
4. Bol paçalı bir pantolon
5. Anne işi örgü kazak ya da hırka
Yukarıdaki seçenekleri beğenmeyenlere yedek madde: Pilot ceketi ve yine Yeti botları.

BENDEN UZAK DURSUN

Bu sezon maalesef çok moda olan ve yukarıda adını anmadığım bir şey daha var: Leopar deseni. Almayayım, alana da mani olmayayım. Yok aslında öyle değil, elimden gelse herkese mani olmak isterdim. İlle de alacaksanız, bir fular, leopar desenli bir çanta ya da cüzdan filan alın bari.

KEŞKE BENİM OLSA

Marty’nin ayakkabıları
Bu ayakkabıları gözünüz bir yerden ısırıyor mu? Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi üçlemeleri listesinde yer alan Geleceğe Dönüş’tan bahsetsem... Marty McFly desem...
Evet bunlar, Nike’ın Marty McFly ayakkabıları ve satılıklar. Bizzat Michael J. Fox tarafından çekimler sırasında giyildiler. Profiles in History adlı şirket tarafından açık artırmayla satılacaklar. Şirket, daha ziyade böyle koleksiyon parçalarıyla ve sinema hatıralarıyla ilgileniyor. Fiyatının 12-15 bin dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Parmak arası çorap
Muji’de satılan parmak arası bu Japon çoraba bayıldım. Eğer Ekim’in son haftasını beklerseniz yüzde 40 indirimli satacaklar. Ben de onu bekliyorum. Malum, Muji dünyanın en hesaplı mağazası değil.

ORADA NE OLUYOR
Logoma dokunma


Gap, geçenlerde logosunu değiştirdiğini açıkladı ve kıyamet koptu. Geçen hafta sosyal paylaşım ağlarında en çok tartışılan konulardan biriydi yeni logo. Kimse beğenmişe benzemiyordu. O kadar çok gürültü çıktı ki, markanın kulağına kadar gitti. Herkese hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ettikten sonra madem beğenmediniz, kendi önerinizi gönderin açıklaması yaptılar. Kendilerinin yeni logodan memnun olduklarını da eklediler.
Yeni logo bana sorarsanız da felaket. Daha çok bir teknoloji şirketine ait gibi duruyor. Üstelik GAP’in tavrını da anlamadım. Daha iyisini biliyorsanız, siz yapın üslubu daha çok bizim alışkın olduğumuz bir şey. Üstelik, müşteriden logo beklemek çok kötü bir fikir.
Sonra ikinci bir açıklama geldi ve eski logo ile devam edeceklerini açıkladılar da konu kapandı.

HAFTANIN SİTESİ
Lindsay Lohan burada


Yeni kurulan www.modabyte.com web sitesi, New York ve Los Angeles’ın yükselen tasarımcılarınızı evinize getiriyor. Hepsi ulaşılabilir lüks sınıfındaki markalar. Modabyte’ta 6126 by Lindsay Lohan, Karen Zambos Vintage Couture, Young Fabulous & Broke gibi markalarını bulabilirsiniz. Ürünler Türkiye’de stok olarak tutuluyor. Böylece satın aldıktan üç gün sonra teslim alabiliyorsunuz. Eğer üründen memnun kalmazsanız 1 hafta içinde değiştiriyorlar. Sitede Türkiye’den de bir marka var: Kismet by Milka. Site şu anda pek zengin sayılmaz, 11 tasarımcıya ulaşılıyor. Ama birkaç ay içinde epey hareketlenecek.

BU FIRSAT KAÇMAZ
Sezon başında indirim


Guess Sonbahar/Kış 2010 jean koleksiyonu, sezon açılır açılmaz indirime girdi. Yüzde 50 indirim bir süre daha devam edecek. Jean, tişört ve kemerlerde geçerli. Skinny, streç, süper streç pantolonlar bulabilirsiniz. Guess’in İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin’deki alışveriş merkezlerinde mağazaları var.

AVM’LERDE SON DURUM

* Bryan Berg bir kart mimarı. Oyun kartlarından dev binalar yapıyor ve sonra onları bir eğlenceyle yıkıyor. Bugün 15.00’te İstanbul Cevahir AVM’nin doğumgünü şerefine Ayasofya, Galata Kulesi, Kız Kulesi ve Cevahir’i önce yapıp sonra yıkacak. Katılım ücretsiz.
* Kanyon’da Caz Havası konserleri devam ediyor. İlhan Ersahin’s İstanbul Sessions, bu pazar AVM’nin konuğu olacak. Ekipte İlhan Ersahin, Alp Ersönmez, Turgut Alp Bekoğlu ve İzzet Kizil var. Saat 13.00’te, aktivite alanındaki konser kaçmaz.
* Yarın İstanbul Bakırköy’deki Carousel’de Bluekey Çocuk Festivali var. Carousel Bluekey mağazasında yüzde 50 indirimle birlikte her 50 TL ve üzeri alışverişlerde bir Carousel atlıkarınca bileti hediye edilecek. Sürpriz hediyeler, çocuk şarkılarıyla festivale renk katacak bir müzik grubu, yüz boyama ve palyaço etkinlik alanında çocukları bekliyor olacak.
* Yarın saat 16.00’da İstanbul Optimum AVM’de, yazar İskender Pala’nın imza günü var. Yazarın son kitabı Şah&Sultan ve diğerlerini D&R mağazasında imzalatabilirsiniz.
* 1938’den Günümüze Türkiye Cumhuriyet Pulları Sergisi, İstanbul’daki Airport Outlet Center’da devam ediyor. Sergi, 9 Ekim Dünya Posta Günü nedeniyle açıldı. Pazar akşamı sona erecek.
* Burberry’nin ikinci çocuk giyim mağazası İstanbul Palladium AVM’de açıldı. Markanın kreatif direktörü Chisrtopher Bailey’nin oluşturduğu yeni konsept ile dizayn edilen mağazada İngiliz teması ve motiflerine yer verildi. İlk mağaza yine İstanbul’da, İstinye Park’taydı.
* Yine İstanbul’da bulunan Deposite Outlet Merkezi, Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle ‘Doğal Hayat Doğada Hayat Fotoğraf Sergisi’ açtı. 4 Kasım’a kadar ücretsiz olarak gezilebilir.
Yazarın Tüm Yazıları