Modanın ’sı değişiyor

Modanın geleceği? Bu sorunun cevabı artık birçoklarımız için soru işareti!

2007 yazında, teknolojik kumaşlar, metalik dokular, işlemeler, baskılar ve zıtlıklar içinde gidip gelen modayı kim net olarak yorumlayabilir?

İlkbahar-yaz sezonu ortaya çıktığında, herkes, bir araya getirilen materyaller, kombinasyonlardaki beklenmedik buluşmalar, renkler, dokular ve en önemlisi tasarımcıların yaratıcılıklarını ifade biçimlerini yorumlamakta bir hayli zorlandı. Ve ’modanın geleceği’ akıllarda bir soru işareti olarak kaldı. Metalik efektler, dar ve yuvarlak formların kombinasyonu, el yapımı

plastik dokular, baskılar, sadelikle yakalanan sanatsal yaratıcılık anlayışı fütürizmin modadaki etkisine dikkat çekerken, bu akım gerçeklikle harmanlanarak silüetlere etki ediyor. Daha androjen, yani kimliksiz parçalar kadınsılığını, kumaşların hafifliği ve tasarım detaylarının güçlü etkisiyle ortaya koyuyor.

Sonbahar-kış sezonunda büyük bir değişim yaşayan moda, bu yaz daha fantastik bir dünyaya doğru yol alıyor. Buna ister tasarımcıların gövde gösterisi, isterseniz kadınları ’değişime’ zorlama çabası deyin; bu renkli oyuna davetlisiniz! Zorla da olsa...

Fantastik bir yolculuğa çıkıyoruz

Ünlü markaların sınırları zorlayan tasarımları sizlere, kendinizi fantastik bir filmin kahramanı gibi hissettirecek! Şovun bir parçası olan bu giysilerle moda önemli bir noktaya dikkat çekiyor: Sıcak aylarda sürprizlere hazırlıklı olun! Ve bu renkli masalın içinde yer almak istiyorsanız, değişimden zevk almaya çalışın.

Bu arada, elbette, bu fütüristik kombinasyonlar sezonun anahtar parçaları değil. Madalyonun diğer yüzünde, rafine bir modernizm, kumaşlar ve formlarla yaratılan zarafet ve kadınsı bir görünüm var.

Bu noktada kendinize şu soruyu sormalısınız: Gerçekten kim olmak istiyorsunuz? Siz mi seçimlerinize, seçimleriniz mi size yön verecek? Yeni sezonda bunun kararını verirken bir hayli zorlanacaksınız. Daha önce hiç giymediğiniz renkleri bir arada giyme, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan kesim detayları, metalik efektler, teknolojik ve el yapımı dokuların buluşmalarına tanık olma halini, ya sevecek, ya da sevmeyeceksiniz.

Yaz modasında fütüristik etki

Sezondaki bu çok renklilik, tasarımcıların gövde gösterisi olabilir. Size düşen, tarzınıza uygun doğru parçaları bir araya getirerek bu "değişimin" sizi en doğru şekilde anlatabilmesini sağlamak. Geceleri, seksi bir oyuncu, gündüzleri ise masal ülkesinin masum prensesi olmaktan ne çıkar? Modanın "tanımlanamayan" yeni kimliği, modern ve fütüristik yorumlarıyla yeni mevsimde sizlere kendi şovunuzu yapmanıza izin veriyor!

ERKEKLER, KADINLARDA EN ÇOK NEYİ BEĞENİYOR

Bu soruya, birçok kadın, seksapeli yüksek elbiseler, dozunda bir dekolte olarak cevap verirken, modacılar renk olarak da siyahın çok etkili olduğunun altını çiziyorlar. Şık bir siyah elbise... Geçmişte zamansız parçalar arasında yerini alıyordu ama bugün "gardıroplarda mutlaka bulunması gereken klasikler" arasından sıyrılıp, her sezon farklı kumaş ve kesim detaylarıyla kendini yeniliyor. Peki erkekler kadınları en çok hangi haliyle beğeniyor?

Yapılan araştırmalarda, bu sorunun cevabı birçok erkek için aynı: Yüksek topuklar, bedene oturan her şey, eğer fiziksel olarak uygunlarsa, kesinlikle mini! Yani kadınsı detaylar her zaman olduğu gibi onları cezbetmeye devam ediyor. Bu kış üst üste giyilen bol kıyafetler, uyumlu uyumsuz eşleştirilen aksesuvar ve renkler, karşı cinsin bakış açısını biraz da olsa değiştirmiş olacak ki; maskülen detaylar, volümlü ve cinsiyetsiz kombinasyonlar da artık puan alıyor. Stil sahibi tüm kadınlarda özellikle "sadelikle donatılmış, detaylarla zenginleştirilmiş" feminenliğin simgesi siyah bir elbise her zaman kazanıyor.

MODA HABER

Beklenen indirim başladı

BCBG Max Azria’da yüzde 50’lere varan indirim 12 Ocak’ta başladı. Ayrıca markanın sezon sonu ürünlerini almak isteyenler, Güneşli’de birçok yabancı markanın seri sonu koleksiyonlarının satıldığı Elements mağazasına uğrayabilirler. Artık BCBG Max Azria seri sonu ürünlerinin de bulunacağı mekanda, aksesuvardan kıyafete kadar birçok seçenek mevcut. Ayrıca sağda gördüğünüz bu elbise, Max Azria’nın 2007 yaz koleksiyonuna ait ve sezonun gözdelerinden.

Kış fırsatlarından yararlanın

YKM’de, tüm giyim reyonlarında geçerli olan indirimlerle, farklı markaların ürünlerine, çok daha uygun koşullarla ve YKM avantajlarıyla sahip olma fırsatınız var. Ocak ayındaki büyük indirimle, ihtiyaçlarınızı bütçenizi sarsmadan karşılayın; gelecek yıla yatırım yapın!

BENİM OLMALI

Koleksiyonerlerin göz bebeği; Clyde

Bu haftanın gündeminde, benim kadar koleksiyonerlerin de çok beğeneceği tasarımlardan oluşan PUMA Clyde koleksiyonu var. Sporun, yaşam tarzının ve modanın kusursuz birleşimi olan efsane Walt Frazier’den esinlenilerek yaratılan ürünler arasında eskitilmiş görünümlü "Clyde Sweet Tee ve Clyde Track Jacket" göğüs bölümündeki baskısı ve nostaljik görüntüsü ile çok şık. Altın rengi bu çanta ise yeni sezon favorilerimden...
Yazarın Tüm Yazıları