MHP’de muhalefet kurumsallaştı

MHP kongresini bitirdi, beklenmedik bir tablo oluştu. Bir parti liderinin yüzde 60 oy oranı ile seçilmesi nedeniyle yapılacak yorumlarda, Devlet Bahçeli’nin ‘Topal Ördek’ durumuna düştüğü ifade edilebilir.

Haberin Devamı

- Artık iki MHP vardır, biri Meclis’te, diğeri sokakta.
- Koray Aydın bu tablo ile sorumluluğu almadan beklenmedik bir muhalefet ‘gücü’ eline geçirmiştir.
- Devlet Bahçeli’nin eli kolu artık bağlanmıştır, Koray Aydın tarafından ‘araziye’ itilmiştir.
- AKP, MHP gücünden istediği gibi faydalanamayacaktır.
- CHP de bu tablodan dersler çıkarmalıdır.
Kongreden birkaç gün önce MHP’li bir milletvekili ile konuşurken “Devlet Bey, Koray Aydın’ı ciddiye almıyor; onun için Ankara, İstanbul ve İzmir’de otel toplantıları dışında Anadolu’ya çıkmaya gerek duymuyor” demişti.
Ama gelişmeler böyle olmadığını gösterdi. Bahçeli kendinden ne kadar emin olduğunu göstermek istese de dışarda güçlü bir muhalefetin olduğunu görememiştir.
Bu MHP kültüründe hiç olmayan bir gelişmedir.
Bununla MHP örgütünün ve MHP’ye oy veren kitlenin, ‘pasif’ yani AKP’ye destek siyaseti istemediği dikkat çekmiştir.
MHP’nin varlık nedeninin ‘Türklük ve vatan bütünlüğü’ olduğuna göre, Koray Aydın bu söylemleri kitle açısından tam yerine oturmuştur. “Biz bu nedenle varız” demesi anlamlıdır.
MHP rüştünü ispat etmiştir. Yerel seçimlerde bir ‘başarısızlık’ Bahçeli’nin liderliğini zora sokacaktır.
MHP dikkatli izlenmelidir, ‘Türkeş modeli’ artık sona ermiştir.

Haberin Devamı

Velilerden 4+4+4’e destek yok

EĞİTİM-İş, 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasası’nın uygulama sonuçlarına ilişkin 32 ilde 884 öğrenci velisiyle görüşerek anket çalışması yaptı.
Ankete katılan velilerin % 85’inden fazlası 4+4+4 eğitim modelinin, Türk eğitim sistemine uygun olmadığını, % 89’u 4+4+4 eğitim modeline destek vermediğini belirtti. Velilerin % 84.1’i 4+4+4 eğitim modelinin ideolojik bir uygulama olduğu yanıtını verirken, % 78.7’si Bakanlığa, % 89’u da Milli Eğitim Bakanı’na güvenmediğini ifade etti.
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, anket üzerine şu değerlendirmede bulundu:
“Bu yasa apar topar hayata geçirilmiştir. Tamamen ideolojik hedefler doğrultusunda hazırlanmıştır. Okullar bir karmaşa ortamına sürüklenmiştir. AKP iktidarı hiçbir uyarıyı dikkate almamıştır, ardından yeni sorunlar çıkmıştır. Böyle bir program, AKP’nin ne seçim bildirgesinde ne de 61. hükümet programında yer almıştır.
Tamamen tarafsız, bilimsel yöntemlerle uygulanan anketin sonuçları, bugüne kadar yaptığımız itirazlarda ne kadar haklı olduğumuzu kanıtlayacak niteliktedir. Yasa ile getirilen değişikliklerin, hem ülkemizin koşullarına hem de uluslararası eğitim uygulamaları standartlarına uymadığı açıkça ortaya çıkmıştır.
Sonuç olarak; bilimsel, laik, demokratik, kamusal ve ulusal eğitimi zaafa uğratacak bu eğitim modelinden bir an önce vazgeçilmesini ve ülkemizin geleceğini karartacak uygulamalardan dönülmesini talep etmekteyiz.”

Haberin Devamı

İki yılda sokak numarası 3 kez nasıl değişti

KADIKÖY’de Bostancı semti, Taşlıçeşme Sokak’ta oturmaktayım.
Yıllardır 11 olan apartman numaramız iki yıl önce 32 olarak değişti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu değişiklikle ilgili hiçbir resmi veya gayriresmi açıklamada bulunulmadı.
Bu duruma alışmaya (farklı adrese giden evrak ve eşyaları yönlendirerek) çalışırken, eylül ayı sonlarında noterde yaptırdığım bir işlem sonucu öğrendim ki, bina numaramız bir kez daha değiştirilerek 23 olmuş, üstüne Taşlıçeşme olan sokak adımız da Çağlar Sokak değişimine uğramış!
Bütün bunları neden yazdım biliyor musunuz?
Geçen akşam apartmanımızın önünde bir 112 Acil Servis ambulansı durdu ve görevli sağlık personeli acil olarak hızla binamıza girdi. Bizden ambulans çağıran kimse yoktu. Yeniden numara değişiminden zarar görecek hastalara ulaşmak için yeniden yola koyuldular.
Peki bu sorumluluğu kim alacak?

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- ÇANKA-YA Bele-diyesi’nin yazar Oktay Akbal’ın büyükbabası romancı Ebubekir Hazım Tepeyran adını yaşatmak amacıyla düzenlediği ödüle, ‘Şarkını Söylediğin Zaman’ adlı eseriyle İnci Aral’ın değer görüldüğünü...
- TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel’in, sosyal medyada yaptığı çirkin yorumlarla
Atatürk’e hakaret eden Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar’ı kınayarak istifaya davet ettiğini...

Cumhuriyet kini!

İSLAMCILAR 29 Ekim’deki gösterileri nasıl görüyor bilmek ister misiniz?
Mehmed Şevket Eygi’yi okuyalım (3 Kasım 2012, Milli Gazete):
“Cumhuriyet elden gidiyor diye saçlarını yolup ağlayanlar sanırım Cumhuriyet için değil, eski diktatörlük için ağlıyorlar.
Biz Müslümanlar çok ağlamıştık, biraz da onlar ağlasın.
Bizden çok kişi idam edilmişti, onlardan da birkaç kişi polis hortumu ile ıslansın, biber gazından öksürsün. Onlar vurup öldürüyordu, şimdi birileri onlara fiske vurursa kıyamet mi kopar?”
Murat YILDIRIMOĞLU

Haberin Devamı

Anıtkabir’de karanfil

MECLİS önünde, bütün engelleme ve dağıtma girişimlerine rağmen, Cumhuriyet’i, tam bağımsızlığı, milletimizin birliğini ve geleceğini savunacağını ilan eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB), onbinlerce çiçeği Anıtkabir için hazırlıyor. TGB’liler, 10 Kasım günü 09.00’dan itibaren Tandoğan-Anıtkabir girişinde karanfil dağıtımına başlayacağını duyurdu.

Yazarın Tüm Yazıları