Meclise 'Barış' lazım

Barış'ı 2010 yılında Ali Kırca'nın sunmuş olduğu Siyaset Meydanı programında tanıdım. Halk Meclisi üyelerinden biriydi.

Haberin Devamı

Aramıza program başladıktan iki ay sonra katılmıştı.

Genellikle yeni katılanlar canlı yayın heyecanından dolayı geldikleri ilk hafta pek konuşmak istemezlerdi. Ama bu adam ısrarla mikrofon istiyordu. Mikrofonu aldı ve birkaç dakikalık bir konuşma yaptı. O an “Halk Meclisi’ne renkli ve zeki bir arkadaş geldi.” diye geçirdim içimden. Program bitiminde kendisini tebrik ettim. “Hayatımda hiç bu kadar kötü konuştuğumu hatırlamıyorum. Çok kötüydüm, sanırım heyecan yaptım.” diyerek cevapladı. Ama heyecanını Halk Meclisi bitene kadar devam ettirdi.

Haberin Devamı

Babası Türk, annesi Kürt bir melez vatandaş profiliyle ‘Türklük tanımı’ ve ‘barış dili’ çerçevesinde iki tarafı da kucaklayıcı yeni bir dile imza attı.

Kürt realitesini 1993-94-95 yıllarında yaşadığı Diyarbakır’da bizzat yerinde tanıyan bu adam, özellikle o dönemde çözüm süreciyle ilgili atılan adımlarda hükümet ve dönemin BDP siyasetçileri tarafından takdir edildi. Sırrı Süreyya Önder tarafından bizzat “Barış Dili”ne örnek gösterildi.

2011 yılında dört arkadaş, Dolmabahçe’de dönemin Başbakanı Tayyip Bey’le görüşmüştük. Barış da bizimleydi. “Sayın Başbakanım! Ak Parti binasına girip bir bardak çay içmedim, partinizin oluşumuna da inanmıyorum ama sizin barışı getirecek kudrete ve karizmaya sahip olduğunuza inanıyorum ve sizi destekliyorum.” diye başlamıştı konuşmasına.

Demirtaş’ı ziyaretimizde ise “Beni Habur konusunda ikna edin, ikna edin ki yanlış tarafta olmadığımı bileyim.” diyerek başlamıştı sözlerine.

Aradan geçen zaman zarfında Tayyip Bey’e olan inancı, güveni sarsıldı. HDP’nin politikalarını benimsedi.

Haberin Devamı

Barış’la zaman zaman ciddi anlamda fikir ayrılığına düşsek de biliyorum ki inandığını söylüyor, söylemesi gerekeni değil.

İşte bu adam şimdi HDP’den Adana Milletvekili aday adayı. Eski profesyonel futbolcu olanBarış Karabıyık’a çevresinden ciddi destek var. Kozan’da, Türk milliyetçisi bir şehirde üç evladı ve eşiyle birlikte barış diyerek ve sadece kalbinden gelen sesle hareket ettiğine inandığım bu adam ve onun gibilerin mecliste olmasını canı gönülden arzu ediyorum.

Haklı olduğuna inandığı mücadelesinde evirip çevirmeden,tavrını net olarak ortaya koyan bir adam…

Dilerim hep böyle kalır...

Yazarın Tüm Yazıları