Market duvarı onların kortuydu

Tek tük kortun dışında tenis tesisleri olmayan, hatta tenis kulübü olmayan Karadeniz şehri Trabzon’dan, Türk tenisinde bir dönem damgasını vuran tenisçiler yetişmişti.

Haberin Devamı

Ä°lk sırada kuÅŸkusuz Gülberk Gültekin Salman yer alıyor. Gülberk kadın tenisimize dünya kortlarının kapısını açan isimdi. Defalarca Türkiye ÅŸampiyonu oldu. Yabancı tenisçiler karşısındaki ezikliÄŸimize son verdi. Defalarca uluslararası baÅŸarılara imza attı. Â

Market duvarı onların kortuydu
Gülberk Gültekin ve kendisini tenise başlatan Şenay Saydaş
Kadınlarda Sanem Erdoğdu Pirselimoğlu, Laçin Ergenekon Büküşoğlu, Erkeklerde Kaya Saydaş, Deniz Karaçay, Yalın Bilgin, Ulusal takımlarımızda ve Türkiye klasmanında üst sıralarda yer aldılar. Yalın tenis sayesinde Amerika da Burslu Üniversite okudu, Kaya ise Almanya da antrenör ve Deniz Amerika’da Üniversite takım koçu oldu.

Bunlar tenise ilk adımlarını attıkları yer Trabzon’du. Trabzon’un Karadeniz Teknik Üniversitesi içindeki derme çatma beton zeminli tek kortunda ilk raketlerini ellerine almışlardı.

 Gülberk Gültekin Salman o günleri şöyle anlatıyor.’’ Tek kortumuz vardı, genelde Büyükler oynuyordu. Ben çoÄŸunlukla duvara karşı tenis oynardım. Apartman arası duvarlar, market duvarı çalışma alanımızdı. Tenisçi arkadaşım Özer Yılmaz’ın babası Mümtaz Yılmaz o zaman yeni kurulmakta fakültede öğretim üyesiydi.  YaÄŸmurlu günlerde yapım halindeki bir bina boÅŸluÄŸuna girer tenis oynardık.Â

Ve yıllarca o zamanki kuşaktan sonra tanınmış tenisçi yetiştiremeyen, turnuvalara ve liglere katılamayan Trabzon’un başına şimdi tenis talih kuşu kondu.

Avrupa Gençlik Olimpik Festivali 2011 için yapılan tesisler arasında mükemmel bir tenis kompleksi inşa edildi. Hürriyet Tenis Ligi müsabakaları da burada 2,5 hafta süre ile oynandı. Kadınlı erkekli takribi 40 kulüp ve 250 ye yakın tenisçi 16 kortluk alanda mücadele etti. Market duvarından 5 bin kişilik tribünlü merkez korta kavuşmak tam anlamı ile bir rüya. Yeter ki gençlik festivalinden sonra Spor teşkilatı tarafından kulanım açısından iyi değerlendirilsin. Bundan böyle Trabzon tenis adına çok şey bekleyebiliriz.

Haberin Devamı

RİGHT mı OUT mu ??????

Sadece bizde değil tüm dünyada tenis maçlarında topun ‘Right’mı  ‘Out’mu tartışmaları kort içerisinde olur. Genç yaştakiler, profesyoneller fark etmiyor. Fakat en ağır, bariz vakalar Senior tenisinde görmek mümkün.  Top saha içerinde çizgiye yakın düşmesin, hemen el havaya kalkar ve OUT denir. Bazıları ben iyi göremiyorum bahanesine sığınır. Palavra.

Düşünsenize ölümüne mücadele etmişsiniz sağa sola koşmuşsunuz, topu filenin üzerinden vurabilmek için yırtınmışsınız. Vurduğunuz top rakip sahanın çizgi üstüne sekmiş.
/images/100/0x0/55eab159f018fbb8f890a77a

Haberin Devamı

Rakip OUT diyor. Çileden çıkmaz mısınız? Çıkarsınız
Ya kardeşim topun küçücük bir bölümü bile çizgiye değiyor ise top RİGHT dır.
Bu sporun kuralıdır. Diye feryat ediyorsunuz. Nafile… İşte rakiplerin bu durumda şahit olduğum bazı ilginç cevaplar;

• Top right olabilir ancak ben out gördüm…
• Top çizgiye biraz değdi ama yine de out….

 

Yazarın Tüm Yazıları