GeriBeslenme Önerileri Beğendili kebap
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beğendili kebap

Beğendili kebap

"Saray mutfaklarının patlıcanlı yemekler arasındaki en güzel lezzet olan beğendili kebabı sofralarınıza getirin."

Malzemeler:
(4 kişilik)

2 tane patlıcan
100 g tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
400 g dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 soğan
1 su bardağı rende kaşarpeyniri
hindistancevizi
tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyarak tuzlu suya atın. Sudan çıkarıp iyice sıktıktan sonra ince kıyın. Yağın yarısında unu 5 dakika kavurun, kıyılmış patlıcan, süt, tuz, hindistancevizi ve kaşarpeyniri ilave edip 10 dakika pişirip beğendiyi hazırlayın. Yağın kalanında küp doğranmış soğanı kavurun, üzerine etleri ekleyin 10 dakika daha kavurun, domates, biber salçaları, tuz ve suyu ilave ettikten sonra 30 dakika pişirerek kebabı hazırlayın. Tabaklara beğendiyi pay edin üzerine kebabı koyarak servise sunun.

Kaymaklı kayısı tatlısı

False