Otizmli çocuk özel eğitim almalı

“Otizmli oğlum, özel bir eğitim merkezine devam ediyor. Ancak devlet eğitimin yalnızca üç gününü karşılıyor.”

Haberin Devamı

Benim 2004 doğumlu bir oğlum var. Çocuğuma otizm teşhisi kondu.
Oğlum, devletin tanıdığı olanaklarla haftada iki gün özel bir eğitim merkezinde 45’er dakika eğitim alıyor.
3-7 yaş grubu otizmli çocukların günde yedi saat eğitim almaları gerektiği ve bu eğitim sürecinden sonra yaşıtlarıyla aynı seviyede olabilecekleri tıbben kabul ediliyor.
Oğlumuz için yapabileceğimiz ne varsa yapma çabası ve arzusu içindeyiz. Ancak eşim işsiz olduğundan zorlanıyoruz.
Devlet ancak eğitimin üç gününü karşılıyor. Geri kalanına, maddi yükünü karşılayamadığımızdan gönderemiyoruz.
Şirketlerin yetkili kişileri, sosyal yardımlaşma çalışmaları arasında burs imkanları da varsa, oğlumun iyileşme sürecini hızlandırmada çok önemli katkıda bulunabilirler. Mail’im; eliftarhun@hotmail.com...
Rumuz: Bir annenin ricası

Haberin Devamı

Otizm, ülkemizde henüz tam olarak bilinmiyor...
Otizmli çocuk, zihinsel engelli değildir. Öğrenmede değil, öğrendikleri bilgiyi yaşamlarında uygun şekilde kullanmakta sıkıntı yaşarlar.
Başkalarıyla iletişim kuramadıkları ve kendilerini ifade edemedikleri için davranış problemleri görülür.
Özel konuşma ve dil terapisi sayesinde iletişim becerilerini geliştirirler. Bu yüzden otizmli çocukların normal çocuklarla aynı eğitimi alması çok zor...
Otizmli çocukların özel eğitimin yanı sıra kendilerini ifade etmelerini mümkün kılacak sanat dallarına yöneltilmesi gerekiyor. Bir rastlantı sonucu tanıdığım bir resim öğretmeni, otizmli çocuklara resim dersi veriyor ve çok da başarılı oluyor. Aileler de çocuklarında gördükleri gelişmeden çok memnun. İlgilenenler için mail adresini veriyorum: alimesimsek@yahoo.com

Beni zorla kaçıran adamla evlendim

Ben 15 yaşındayken biriyle tanıştım. Birbirimizi deli gibi seviyorduk.
Ama bir akşam bakkala giderken yanıma bir araba yanaştı ve kaçırıldım. Şu an, beni kaçıran adamla evliyim. Bir de kızım var ama ben hâlâ o genci seviyorum.
Tam 9 yıl oldu ben kaçırılalı. Biz hiç kavuşamadık, yine de hâlâ konuşuyoruz. Şimdi ailesi onu evlendirmek istiyor. Çok üzgünüm.
Rumuz: Kader

Kızım, kaderini sorgulayabilirsin elbette. Ancak seni kaçıran adamı sorgulamalıydın aslında... Seni neye dayanarak, kime güvenerek kaçırmış? Neden ailen şikayetçi olmamış? Kendine ya da sana arka çıkacak birilerine güvenemiyorsan, bu evliliği sürdürmek zorundasın gibi görünüyor.
Baksana sevdiğin gencin de pek güvenilecek hali yok. Onunla görüşmemen çok daha hayırlı olacak bence.

Yazarın Tüm Yazıları