London Grammar'dan Game Of Thrones'a şarkı

6 Nisan’da başlayacak olan Game Of Thrones’un 4. sezonu için meraklıları nerdeyse gün sayıyor. London Grammar’da dizinin bu heyecanına biraz olsun katkıda bulunmuş.

Haberin Devamı

London Grammardan Game Of Thronesa şarkı

INSX’ın 1989 senesindeki single’ıDevil Inside’ şarkısını coverlayan grup, dizinin 4. tanıtım videosunda yer alıyor. Geçtiğimiz Salı günü grubun Soundcloud (soundcloud.com/londongrammar) yayınlanan şarkı şu ana kadar 100.000’in üzerinde dinlenmiş. Hannah Reid’in vokali bence şarkıya müthiş yakışmış, hazır festivaller açıklanırken turne programlarında Türkiye’ye de uğrasalar da canlı canlı kendilerini dinlesek ne güzel olurdu.

London Grammardan Game Of Thronesa şarkı

FLORENCE + MACHINE METAL COVER’LARI

Haberin Devamı

London Grammardan Game Of Thronesa şarkı

Florence yeni albümünü hazırlaya dursun, son albümü ‘Ceremonials’ bir kere daha gündemde. Albümün söz ve bestelerinden çok etkilenen Sumerian Records kurucusu Ash Avildsen, ‘Sumerian Ceremonials’ adıyla bir tribute albüm çıkartıyor. Söz konusu albümde Florence And The Machine şarkılarının metal cover’ları yer alıyor. Mayıs ayında piyasaya çıkacak olan albümden ‘Dog Days Are Over’, ‘Only If For a Night’ ve ‘What The Water Gave Me’ Youtube’da resmen yayınlandı.

Florence’den duymaya alıştığım şarkıların metal versiyonları oldukça farklı, biraz zaman gerekebilir alışmak için, yine de güzel farklı bir proje olmuş.

Albümde yer alacak şarkılar şu şekilde;

1. Periphery - Only If For A Night

2. Stick To Your Guns - Dog Days Are Over

3. Ben Bruce (Asking Alexandria) - Shake It Out

4. Darkest Hour - Spectrum

5. Miss Fortune - No Light, No Light

6. Fever Dreamer - Leave My Body

7. Born Of Osiris - Seven Devils

8. Come The Dawn - What The Water Gave Me

9. Upon A Burning Body - Lover To Lover

10. Mike Semesky (Intervals / formerly The HAARP Machine) featuring Aleka Farha - Heartlines

11. Dead Letter Circus - Remain Nameless

12. City In The Sea - All This and Heaven Too

Haberin Devamı

BALTHAZAR ROXY’DE

London Grammardan Game Of Thronesa şarkı

29 Mart akşamı
Roxy’de Balthazar sahne alacak. Maarten Devoldere’nin önderliğindeki grup 3. albümleri çıkmadan hemen önce ‘Avea Escape To Music’ kapsamında Türkiye’ye geliyorlar. İkinci albümleri Rats’in başarısını arkasına alan Belkiçalı indie pop rock grubu, geçtiğimiz sene yayınladıkları ‘Leipzig’ single çalışmasıyla 3. Albümlerinin tarzına dair ipucu veriyorlar.Balthazar’ın Roxy performansı Pazar günkü seçim gerginliğini atmak için güzel bir alternatif olabilir, planlarınızı yaparken Balthazar konserine ajandanızda yer açın.

SHAKIRA – SHAKIRA

London Grammardan Game Of Thronesa şarkı

Shakira 10. albümü ile tekrardan radarımıza girdi.

Özellikle albümün çıkış şarkısı için Rihanna ile bir düet yaparak piyasaya çıkması, kendi adını taşıdığı bu yeni albüm için daha da fazla merak yarattı. Söz konusu albüm için 2011 senesinde çalışmalarına başlayan Shakira, aslında bu çalışmayı 2012 senesinde piyasaya çıkmayı hedefliyormuş. Ancak bu dönemde hamile olup, annelik molası alınca albüm de doğal olarak ancak bu seneye çıkabildi.

Haberin Devamı

2011-2013 döneminde annelik ve albüm çalışmaları arasında Epic Records’tan ayrılıp Jay-Z’nin menajerlik şirketi Roc Nation ile anlaşma imzalayan Shakira, muhtemelen bu imzanın ilk meyvesi olarak da Rihanna ile çıkış şarkısını garantilemiş oldu. Bunca albümden sonra bir sanatçı kendi ismiyle bir albüm çıkartırsa, elbette sorarlar ‘neden albümün adını bu şekilde karar verdiniz?’ diye. Shakira 2 yıllık bu uğraşın çok yoğun iniş ve çıkışlar içerdiğini, kendisinin ve müziğinin de bunlardan olumlu yönde çok etkilendiğini vurgulamış. Albümün kendisini keşfetmesine ve yeniden doğmasına olanak sağladığı için kendi adıyla çıkmasını uygun bulmuş.

London Grammardan Game Of Thronesa şarkı

Albümde Rihanna dışında Magic ve Blake Shelton ile de birer düet yapan Shakira, albümde nerdeyse her müzik türüne biraz dokunmuş. Özellikle Blake Shelton ile birlikte söylediği ‘Medicine’ nın onu çok zorladığını anlatan Shakira, şarkı için 8 farklı versiyon hazırlamış. En sonunda da ilk yaptığı Country versiyonunu albüme eklemeye karar vermiş.

Haberin Devamı

London Grammardan Game Of Thronesa şarkı

Yaptığı albümlerde sadece kendi yazdığı şarkıları seslendirmekten mutlu olduğunu söyleyen Shakira, ilk defa bu albümde başka söz yazarlarıyla da çalışmış. Diğer yandan Rihanna ile çalışmanın bambaşka bir etkisi olduğunu da albüm için verdiği röportajlarda durmadan anlatmış. Rihanna’nın doğal halinin çok etkileyici olduğunu, seksi olmaya çabalamasına bile gerek olmadığını anlatan Shakira, şarkıdaki ve klipteki katkısının onu çok gururlandırdığını bastıra bastıra söylemiş. Rihanna ile ne anlatsa yetmez, Riri neye dokunsa olay oluyor.

2010’dan beri yaşadığı ilişkisine de albümde yer veren Shakira ‘23’ adlı şarkısını sevgilisi Gerard Pique’ya hediye etmiş. Şarkının alt yapısının oldukça sade olması, sözlerini daha da öne çıkartmış. Albümün kayıtları sırasında stüdyoda onu görmeye gelen 1 yaşındaki oğlu Milan’ın da sesi bu anlamlı şarkının sonunda yerini almış. Şarkıların hikayelerine dair bu tarz cingöz açıklamalar genelde duygusal yönlerden dinleyicileri vuruyor, Shakira’da bunca seneden sonra herhalde bu işlerin matematiğini iyi biliyor olacak ki, kişisel detaylarını da röportajlarında aralra serpiştiriyor.

Haberin Devamı

Albümün açılışını yapan Dare (La La La) bu sene Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nın da resmi şarkısı. Bu da demek oluyor ki, bu yaz Shakira daha da çok gündemde olacak. Neredeyse son zamanlarda her albümde illa bir şarkısı olan Sia bu albümde de yerini almış. Sia’nın ‘Chasing Shadows’ şarkısı albümün deluxe formatında yer alırken, yine sadece bu formatta yer alan ‘Thay Way’ de bence dikkat edilecek özellikte bir şarkı.

Herkesin kendine hit çıkartacağı detayda bir albüm, tüm dijital müzik platformlarından da dinlemesi mümkün. Albüm piyasaya çıktığından beri aldığı olumlu eleştiriler bir yana, Shakira kendisinden beklenen başarıyı bu sene hem The Voice yarışmasındaki jüri üyeliğiyle, hem de Dünya Kupası’nın resmi şarkısını seslendirmekle de katmerler diye düşünüyorum.

YILDIZLAR:

Can’t Remember To Forget You (Shakira’nın bu albümünü hatırlanır kılacak en önemli şarkı, malum Rihanna düetinin etkisi )

Cut Me Deep

Spotlight (Sanki Taylor Swift şarkısı gibi)

Broken Record

Chasing Shadows (şarkı sadece deluxe versiyonda yer alıyor, bu biraz hata olmuş, Sia’nın yaptığı şarkı albümün orijinal formatında da yer almalıydı)

That Way

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

You Don’t Care About Me (albümün incisidir, keşke albüm hep bu havada olsaymış)

23 (Shakira bu şarkıyı sevgilisi Gerard’a yazmış.Kendisiyle tanıştığında sevgilisi 23 yaşındaymış, şarkı da ismini burdan almış)

Yazarın Tüm Yazıları