Lige 'format' atmak

LİGİN seyri açısından müthiş önemli, Galatasaray bakımından kritik direnç noktası konumunda, Beşiktaş cephesi için de özgüvene tavan yaptırabilecek bir maç.

Haberin Devamı

Sezonun düne kadar biriken istatistikleri Beşiktaş’ın neredeyse bir kişi fazla oynadığını, daha fazla koştuğunu, sahayı daha iyi paylaştığını, istediğini almak bahsinde daha cevval davrandığını işaret ediyor. Beri yanda kulüp içinde huzursuz, sahada yüksek beklentileri karşılamak noktasında yetersiz Galatasaray var. Özetle, favori Beşiktaş, sallantıda olan Galatasaray.Hal böyleyken “puansızlığını” telafi etmek çabasında fakat çare üretemeyen Galatasaray’ın baskısıyla başlıyor maç. Beşiktaş ilk atakları soğukkanlılıkla savuşturduktan sonra Almeida ile minimum pozisyondan maksimum fayda sağlayarak öne geçiyor. G.Saray’ın lig performansı açısından bir klasik çalıyor çalmaya başlıyor radyolarda: “Bana kaderimin bir oyunu mu bu?”
Formsuz ve belli ki aklı transfer sürecinde miksere takılmış golcü Burak Yılmaz’ın hovardalık boyutunda kaçırdığı goller, Beşiktaş’ın gol sonrası yaşadığı bariz iştahsızlık oyunun rengini değiştiriyor sonra yavaş yavaş...

Haberin Devamı

BRUMA’NIN ETKİSİ

İkinci yarıda çilekleri ve yıldızları itecek güç taze transferle geliyor; düşen gardı toparlayan, cesareti tazeleyen isim Bruma oluyor.
Ve sahnede bir kral beliriyor: Didier Drogba. Net gol vuruşu dersi verirken berbat başlayan sezonu da temize çekiyor takımı açısından.
Galatasaray –belki de- son çaresi olduğu için kazanıyor, Beşiktaş ise –belki de- aşırı konsantrasyon ve özgüven tarafından aldatılıyor.
Neticede Galatasaray en çok ihtiyaç duyduğu anda zorlu bir derbi kazanarak sahnede kalacağını gösterdi, lige “format” attı; Beşiktaş ise fırsatın büyüğünü tepti ve saha olaylarıyla çok yazık etti kendisine. Lig yeniden başlar bu durumda, başka lafa gerek yok...

MAÇIN İYİSİ

Drogba ve Bruma hem maçın hem sezonun kaderini tayin etti.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Beylik yaklaşımla “sahalarda görmek istemediğimiz olaylar...”

HAKEM: Maç kadar ortada, maç kadar iyi, maç kadar kötü...

Yazarın Tüm Yazıları