GeriMutfak Tüyoları Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi

Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi

Hem şık görünümü hem de enfes tadı ile damaklarınızı şenlendirecek bir lezzeti getirdik karşınıza: Yufka kebabı. Meşakkatli kebap tariflerine oranla çok daha pratik olan yufka kebabını tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz. Peki, yufka kebabı nasıl yapılır?

YUFKA KEBABI

Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 bardak haşlanmış nohut
2 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak et suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.

Yufkaları elinizle parçalayıp 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve etleri ilave ederek kavurun.

Etler bıraktığı suyu çekince ve yumuşayınca, nohudu ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın.

Yaklaşık 3 bardak et suyu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika tekrar pişirin.

Yufka ekmeklerinin üzerine et suyunun hepsini, eti ve nohudu süzerek yedirin. Üzerine etli nohudu koyun.

15-20 dakika daha 180 derecelik fırında pişirin.

Yoğurt ve maydanozla süsleyin.

1-2 yemek kaşığı tereyağında nane ve pul biber yakarak üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.

Et 101Et pişirirken nelere dikkat edilmeli? Et pişirmenin püf noktaları nelerdir? Et pişirirken yapılan yanlışlar nelerdir? Et nasıl marine edilmeli? İşte et pişirmenin bütün püf noktaları...
Yorumları Göster
Yorumları Gizle