GeriMutfak Tüyoları Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi

Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi

Hem şık görünümü hem de enfes tadı ile damaklarınızı şenlendirecek bir lezzeti getirdik karşınıza: Yufka kebabı. Meşakkatli kebap tariflerine oranla çok daha pratik olan yufka kebabını tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz. Peki, yufka kebabı nasıl yapılır?

YUFKA KEBABI

Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 bardak haşlanmış nohut
2 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak et suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.

Yufkaları elinizle parçalayıp 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve etleri ilave ederek kavurun.

Etler bıraktığı suyu çekince ve yumuşayınca, nohudu ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın.

Yaklaşık 3 bardak et suyu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika tekrar pişirin.

Yufka ekmeklerinin üzerine et suyunun hepsini, eti ve nohudu süzerek yedirin. Üzerine etli nohudu koyun.

15-20 dakika daha 180 derecelik fırında pişirin.

Yoğurt ve maydanozla süsleyin.

1-2 yemek kaşığı tereyağında nane ve pul biber yakarak üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.

False