USTA İŞİ

Beğendili tas kebabı tarifi

Beğendili tas kebabı tarifi

Tas kebabı, Türk mutfağında etle yapılan tencere yemekleri arasında en sevilenlerde ilk üçte yer alıyor olabilir. Çoğu zaman patates püresiyle servis edilen bu enfes yemeği biz bu kez patlıcanın en tatlı hali olan beğendiyle bir araya getirdik. Gerçekten çok nefis oldu. Denediğinizde siz de bayılacaksınız!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

Beğendi için:

  • 4 patlıcan
  • 3 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 kaşık pesto sos
  • Tuz
  • Karabiber

Tas kebabı için:

  • 500 gram kuşbaşı dana antrikot
  • 1 kuru soğan
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 2-3 dal taze kekik
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 bardak su

Servis için:

  • Kavrulmuş dolmalık fıstık
  • Fesleğen

Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanları fırında közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Başka bir yerde tereyağını eritin ve içine unu ekleyip durmadan kavurun. Rengi altın rengi olunca sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve içine közlediğiniz patlıcanları ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın, mümkünse blender'dan geçirin.

Tas kebabı için soğanları yemeklik doğrayın ve tereyağını eritip, biraz zeytinyağı ekleyin. Soğanları bu yağda pembeleşene kadar çevirin. Üzerine etlerinizi ve baharatı ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İçine kıydığınız sarımsağı, kekiği ve defne yapraklarını atıp 2-3 dakika daha pişirin.

Başka bir yerde salçaları ve suyu karıştırın ve ete ekleyin. Ocağın altını kısın ve etleri bu şekilde 45-50 dakika iyice pişirin. Servis ederken önce beğendiyi tabağa alın, üzerine etleri paylaştırın. Dilerseniz üzerine dolmalık fıstık serpebilirsiniz.


et yemeği tarifleri Tas kebabı tarifi beğendi