GeriSebze Yemeği Tarifleri Yoğurtlu patates püresi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu patates püresi tarifi

Yoğurtlu patates püresi tarifi

Patates püresi yaparken genellikle kıvamını artırmak için içine süt eklenir. Biz bu tarifte sütün yanı sıra yoğurt ve mayonez de kullanarak hem lezzetini artırdık hem de yumuşacık bir püre elde ettik. Sarımsak ve maydanoz da lezzetine lezzet kattı. Mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 tane patates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Süt
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz

Yoğurtlu patates püresi tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Patatesleri rendeledikten sonra üzerine süt ekleyin ve yumuşatın. Üzerine maydanoz ekleyin ve karıştırın.

Mayonez, yoğurt ve sarımsak karışımını bir tabağa eklediğiniz patates püresinin üzerine ekleyin.

Ocakta erittiğiniz tereyağına baharatları ekleyin. Yoğurdun üzerine döktüğünüz bu karışımı ince ince kıydığınız soğanlarla birlikte karıştırın.