GeriÇorba Tarifleri Yoğurt terbiyeli tavuk çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurt terbiyeli tavuk çorbası tarifi

Yoğurt terbiyeli tavuk çorbası tarifi

Yoğurtlu çorbaları çok seviyoruz. Tavuklu çorbaları da çok seviyoruz. Bu ikisi aynı tencerede buluştuğunda ise keyfimiz birkaç katına çıkıyor. Yoğurtlu terbiyeli tavuk çorbası keyfimizi birkaç katına çıkaran çorbalardan. Sizin için bu çorbanın malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda tek tek sıraladık. Size kalan sadece mutfağa geçmek. Kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tereyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yoğurt terbiyeli tavuk çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu 5 su bardağı suda haşlayın.

Etini didikleyip kenara alın.

Suyunu da daha sonra kullanmak üzere tencerede bekletin.

Tereyağını tencerede eritin.

İçine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynayana kadar pişirin.

Kaynayınca tavuk etlerini de çorbaya ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini koyup altını kısın.

Diğer yanda yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın.

Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız yoğurtlu sosu tencereye ekleyin ve hızla karıştırın.

Son olarak kırmızı toz biber ilave edip ocaktan alın.

Çorbanız hazır, afiyet olsun…