GeriSalata Tarifleri Yengeç salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yengeç salatası tarifi

Yengeç salatası tarifi

Deniz ürünlerinden vazgeçemeyenler için lezzetli yengeç salatası tarifi sizler için burada!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 göbek salata
  • 1 turp
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 1 adet salatalık
  • 5 adet kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • 4 adet kiraz domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 100 gram dondurulmuş yengeç eti
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Hardal
  • Toz şeker

Yengeç salatası tarifi Nasıl yapılır?

Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın.

Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenarlarını süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve toz şekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin.