ORTA ZORLUKTA

Yengeç salatası tarifi

Yengeç salatası tarifi

Deniz ürünlerinden vazgeçemeyenler için lezzetli yengeç salatası tarifi sizler için burada!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 göbek salata
  • 1 turp
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • 1 adet salatalık
  • 5 adet kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • 4 adet kiraz domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 100 gram dondurulmuş yengeç eti
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Hardal
  • Toz şeker

Hazırlanışı

Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın.

Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenarlarını süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve toz şekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin.



pratik yemek tarifleri salata tarifleri

Lezizz Öneriler