GeriMutfak Tüyoları Yemeklerin lezzetini katlayan temel soslardan biri! Veloute (Velüte) sos tariflere farklılık katıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemeklerin lezzetini katlayan temel soslardan biri! Veloute (Velüte) sos tariflere farklılık katıyor!

Yemeklerin lezzetini katlayan temel soslardan biri! Veloute (Velüte) sos tariflere farklılık katıyor!

Veloute (Velüte) sos, yemeklere lezzet katan soslardan biri. Veloute sosun beşamelden farkı roux'yu yumuşatmak için süt yerine tavuk, balıkya da sebze suyu eklenmesi. Peki veloute nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte denemek isteyenler için veloute sos tarifi ve yapımı...

Farklı reçetelerle hazırlanan sos yemeklere bambaşka tat katıyor. Veloute sosu da bunlardan biri. Fransızca'da kadife anlamına gelen Veloute sözcüğünden alan bu sos, renginden ötürü beyaz sos olarak da bilinir. Eğer şans vermek isterseniz, veloute sos tarifi hemen aşağıda...

VELOUTE SOS TARİFİ MALZEMELERİ

1 litre tavuk veya et suyu
Yarım çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı tereyağı

VELOUTE SOS NASIL YAPILIR?

Tereyağı sos tenceresinde kısık ateşte eritin.

Yağ eriyince unu ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.

Son olarak yavaş yavaş tavuk veya et suyunu ekleyin ve kıvam alana kadar aynı yöne doğru karıştırın.

Kıvam alınca ocaktan alıp baharatlarını ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

 

False