GeriPasta Tarifleri Vişneli cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli cheesecake tarifi

Vişneli cheesecake tarifi

Vişnenin hafif mayhoş tadı cheesecake'e çok yakışıyor. Yaz aylarında vişnelerin en bol ve lezzetli zamanında yapacağınız bu cheesecake'in lezzetine doyamayacaksınız. Üstelik kedi dili bisküviyle yapıldığı için de çok kolay bir tatlı. Yaz sofralarına renk katmak isteyenler vişneli cheesecake tarifimizi kaçırmasın...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 kaşık un
  • 500 mililitre süt
  • 6-7 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu labne peynir
  • 2 paket kedi dili
  • Hazır meyve sosu
  • Taze meyve tercihen vişne, çilek, frambuaz

Vişneli cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Karşıma unu ekleyin ve iyice çırpın. Ocakta devamlı karıştırarak, katı muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Soğuduğunda kremaya labneyi ekleyip iyice çırpın.

Kelepçeli kek kalıbının kenarlarına kedi dillerini sıralayın. Tabanına hafif süte batırılmış kedi dillerini yerleştirin.Üzerine kremadan biraz yayın. Bir kat daha kedi dili dizdikten sonra, son olarak kalan kremayı ekleyin.

Hazır meyve sosunu pişirin ve soğuyunca kremanın üzerine sosu yavaşça yayın. Buzdolabında mümkünse 1 gece veya birkaç saat bekletin.

Servis ederken üzerini taze meyvelerle süsleyin. Dikkatlice kelepçesini çıkarın ve pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki, hem görsellik katsın hem de pastanın dağılmasını engellesin.