GeriKek Tarifleri Üzümlü kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üzümlü kek tarifi

Üzümlü kek tarifi

Üzüm en ekonomik ve en besleyici kuru meyvelerin başında geliyor. Her evde mutlaka bulunması gereken kuru üzümü, kek hamurunun içine katarak, hiç uğraşmadan sade kekten farklı bir lezzet yaratmak mümkün. Özellikle çayın yanına çok yakışan üzümlü keki, çocuklar da sütle birlikte tüketebilir. İşte gayet basit bir üzümlü kek tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi (mümkünse ikisi birden)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzümlü kek tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.

Üzüm hariç tüm malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın.

Üzümleri dibe çökmemeleri için güzelce unlayıp kek hamuruna ilave edin ve kaşıkla hafifçe karıştırın.

Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba dökün.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra keki fırına verin.

Kabarana kadar kapağını açmayın.

Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edip eğer pişmişse fırından çıkarın.

Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.