GeriKek Tarifleri Üzümlü kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üzümlü kek tarifi

Üzümlü kek tarifi

Hem hafif hem de yapımı çok kolay olan bu keki çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 4 adet yumurta

Üzümlü kek tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtayı mikserin önce en düşük sonra en yüksek ayarında kabarıncaya kadar iyice çırpın. Bu karışıma sıvı yağ, yoğurt ve unla karıştırılmış kabartma tozu ve vanilin ilave edip çırpmaya devam edin.

Kuru üzümleri unlayın ve çırpmanın sonuna doğru hamura ilave edip, biraz karıştırın. İsteğe bağlı olarak portakal ve limon rendesi ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirin.

Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serpin.