GeriEt Yemeği Tarifleri Urfa Frenk çömleği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Urfa Frenk çömleği tarifi

Urfa Frenk çömleği tarifi

Urfa Frenk çömleği, Şanlıurfa mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri. Kuzu eti ve isot biberi, bu mükemmel lezzetin olmazsa olmazı. Bu nefis tarifin hazırlanışında kullanılan Frenk, Urfa'da yetişen bir çeşit domates. Kalabalık aile sofralarınızda Urfa Frenk çömleğine yer vermek isterseniz, işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Güveçte
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuşbaşı et
  • 6 adet ilikli ve etli kemik
  • 5 kilogram domates
  • 1 kilogram isot biberi
  • 100 gram sıvıyağ
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yedi çeşit baharat

Urfa Frenk çömleği tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede eti, soğanla birlikte kavurun.

Üzerine tuzu ekleyip ateşten alın.

Çömleğin tabanına ilikli ve etli kemikleri dizin.

Üzerine sapları ve çekirdekleri ayıklanıp iri şekilde doğranmış kırmızı biberi ekleyin.

Küp küp doğradığınız patlıcanları ve domateslerin yarısını da ilave edin.

Daha sonra kavurduğunuz eti, soğanı, sarımsağı ve diğer malzemelerin kalanını ekleyin.

Tuz ve baharatı da ekleyerek fırına verin.

Dilerseniz pirinç veya bulgur pilavıyla veya dilimlenmiş kuru soğan, isot biberi ve ayran ile servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...