GeriÇorba Tarifleri Umaç çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Umaç çorbası tarifi

Umaç çorbası tarifi

Akşam sofranızda şöyle sıcacık bir çorbaya ne dersiniz? Yapımı kolay ama lezzeti ise bambaşka olan umaç çorbasını tercih edebilirsiniz. Elinizin altında bulunan birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu çorbanın çok beğenileceğini söyleyebiliriz. Üstelik misafirlerinize de sunabilirsiniz. Peki umaç çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi... Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Aldığı kadar su

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı su

Umaç çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak çorba için hamuru hazırlayın.

Yumurta, un ve suyu bir kaseye alın ve iyice yoğurun.

Hamur hazır olduktan sonra 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra çok küçük parçalar alıp yuvarlayın.

Bir tencerede tereyağını eritin.

Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine suyunu ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca da hazırladığınız hamurları ekleyin.

En son tuzunu ekleyip sürekli karıştırın.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...