GeriSebze Yemeği Tarifleri Türlü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türlü tarifi

Türlü tarifi

Türlü yemeği, en sevilen tencere yemeklerinden biri. Farklı sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle de yaz sofralarında sık sık tercih ediliyor. Eğer dilerseniz, yemeğinize et de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yanına da pirinç pilavı çok yakışıyor. Peki türlü yemeği nasıl yapılır? İşte türlü tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 avuç taze fasulye
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Türlü tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patatesleri soyun ve suda bekletin.

Patlıcanları alaca soyup patateslerle aynı boyutta doğrayın ve tuzlu suya alın.

Domatesi küp şeklinde doğrayın.

Fasulyeleri ayıklayıp 2-3 parçaya ayırın.

Soğanları ve sarımsakları da yemeklik doğrayın.

Soğanları tencerenin tabanına yerleştirin.

Ardından biberleri, onun üzerine de taze fasulyeleri ekleyin.

Domates ve sarımsakların yarısını sebzelerin üzerine yayın.

Patatesleri ve patlıcanları da yerleştirdikten sonra sarımsak ve domateslerin kalanını en üste yayın.

Zeytinyağı ve ılık suyla erittiğiniz tuz ve salçayı da malzemelerin üzerine gezdirin ve yemeğinizi orta ateşte pişirin.