GeriMutfak Tüyoları Testi kebabı tarifi ve malzemeleri : Testi kebabı nasıl yapılır, hangi yöreye ait?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Testi kebabı tarifi ve malzemeleri : Testi kebabı nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Testi kebabı tarifi ve malzemeleri : Testi kebabı nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Testi kebabı günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Özel testisinde hazırlanan bu kebabın bir özelliği de resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır. Peki, testi kebabı hangi yöreye ait, nasıl yapılır? İşte, testi kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

Testi kebabı Yozgat ilinin tescilli yemeğidir. Aynı zamanda Kapadokya’nın özel lezzetlerinden biri olan testi kebabı, Avanos’un testilerinin ya da çömleklerinin içinde pişirilen nefis bir et yemeğidir. Geçmişte tandırlarda pişirilse de günümüzde fırınlarda ve açık ocaklarda da pişirilebilir. İşte, testi kebabı nasıl yapılır merak edenlere, nefis testi kebabı tarifi ve malzemeleri...

TESTİ KEBABI MALZEMELERİ

3 kilogram kuşbaşı et

1 kilogram domates

300 gram sarımsak

200 gram sivri biber

1 su bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kimyon

Hamuru için:

Un

Su

TESTİ KEBABI NASIL YAPILIR?

Testiye sıvı yağla birlikte eti koyun.

Önceden köz haline getirilmiş ortasına testiyi gömüp etin pişmesini sağlayın.

Et suyunu çekip kavrulmaya başladığında ufak ufak doğradığınız domates ve biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin.

Diğer yanda un ve suyu karıştırarak yapışkan bir hamur elde edin.

Testinin ağzını bir bezle örttükten sonra üzerini hamurla kaplayın.

Hamurun ortasına küçük bir delik açıp testiyi yeniden köze gömün.

2 saat kadar pişmeye bırakın.

Arada testiyi çalkalayarak malzemelerin karışmasını sağlayın.

Hamur piştiğinde içindekiler de pişmiş demektir. Bu aşamada testiyi ateşten alıp 20 dakika dinlendirin.

Ardından hamuru çıkarıp baharatlarla servis edin. Afiyet olsun…

 

False